Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το Audi RS e-tron GT συστήνεται στο κοινό

Ελλάδα 14:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Audi RS e-tron GT συστήνεται στο κοινό

Mobility

Το Audi RS e-tron GT συστήνεται στο κοινό

Mobility

Το νέο Audi RS e-tron GT εμφανίζεται για πρώτη φορά δημόσια και μάλιστα σε χώρα των Βαλκανίων.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό πεντάθυρο κουπέ μοντέλο της Audi, με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας, έκανε την επίσημη εμφάνισή του τον προηγούμενο Φεβρουάριο, ενώ λόγω της πανδημίας Covid-19 δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί, μέχρι τώρα, σε κοινό και δημοσιογράφους.

Όμως η αρχή έγινε σε μία χώρα που δεν είναι από τις πρώτες που σκέφτεται κανείς για τέτοιου είδους γεγονότα. Πιο συγκεκριμένα, η Audi Βουλγαρίας οργάνωσε μία εκδήλωση στην πρωτεύουσα της χώρας Σόφια, όπου παρουσίασε σε εκπροσώπους του τοπικού ειδικού Τύπου και VIPs το κορυφαίο RS e-tron GT. Η επιλογή της συγκεκριμένης χώρας έγινε καθαρά λόγω των χαλαρών μέτρων καραντίνας που ισχύουν σε αυτή.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο διευθύνων σύμβουλος της εισαγωγικής εταιρείας, Marcus Tatzer δήλωσε: «To Audi RS e-tron GT αποτελεί ένα εικονικό μοντέλο, το οποίο εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την τεχνογνωσία της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση».

Advertisement

To τετραθέσιο κουπέ βασίζεται στην αρχιτεκτονική J1 της Porsche Taycan, έχοντας κάτω από το αμάξωμα δύο ηλεκτροκινητήρες. Στη βασική έκδοση παρέχουν δύναμη 476 ίππων, ή 530 στη λειτουργία boost, με τη συνολική ροπή να διαμορφώνεται στα 630 Nm. Στην έκδοση RS, η δύναμη ανέρχεται στους 598 ίππους, ενώ στιγμιαία ανεβαίνει στους 646, με συνδυαστική ροπή 830 Nm, κάνοντάς το πιο ισχυρό μοντέλο παραγωγής της Audi.

Διαβάστε επίσης:
Audi: Νέο ηλεκτρικό στη θέση του επόμενου A1
Ετοιμάζεται αμιγώς ηλεκτρικό Audi R8;
Με πολλή… Ελλάδα το ντοκιμαντέρ για το Audi e-tron GT (video)

Advertisement