Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τίποτα δεν πάει χαμένο στην Audi (+video)

Ελλάδα 14:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τίποτα δεν πάει χαμένο στην Audi (+video)

ΝΕΑ

Τίποτα δεν πάει χαμένο στην Audi (+video)

ΝΕΑ

Η Audi κατασκευάζει τις βάσεις των ζωνών ασφαλείας από ανακυκλωμένα πλαστικά παλιών μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Η Audi έχει βρει έναν πολύ έξυπνο και σίγουρα οικολογικό τρόπο να κατασκευάζει τις πλαστικές βάσεις στήριξης στις ζώνες ασφαλείας του Q8 e-tron. Τα συγκεκριμένα εξαρτήματα δημιουργούνται από ανακυκλώσιμα υλικά που η εταιρεία βρίσκει σε παλιά, παροπλισμένα μοντέλα και περιλαμβάνουν προφυλακτήρες, καλύμματα τροχών και γρίλιες μεταξύ άλλων.

Η διαδικασία ξεκινάει με την αποσυναρμολόγηση παλιών αυτοκινήτων Audi που είτε έχουν εγκαταλειφθεί, είτε έχουν υποστεί ζημιές. Η εύρεσή τους γίνεται μέσα από το δίκτυο συνεργατών της Audi με τους οποίους υπάρχει άμεση συνεργασία. Το επόμενο βήμα είναι ο διαχωρισμός των υλικών σε μεταλλικά και μη μεταλλικά.

Advertisement
Advertisement

Στον διαχωρισμό, τα πλαστικά εξαρτήματα συγκεντρώνονται προσεκτικά και περνάνε από μια ειδική χημική επεξεργασία πυρόλυσης. Σε δεύτερη φάση μεταμορφώνονται σε ένα πλαστικό υλικό που μπορεί να διαμορφωθεί και να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες μορφές.

Μία από αυτές είναι η δημιουργία της βάσης στήριξης των ζωνών ασφαλείας για το Q8 e-tron. Αυτό μεταφράζεται σε μικρή μείωση του κόστους κατασκευής του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα συμβάλει και στο μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Advertisement

Η Audi αναφέρει πως εκτός από τα οικονομικά και οικολογικά οφέλη της διαδικασίας, είναι η πρώτη φορά που η ανακύκλωση εφαρμόζεται σε εξαρτήματα που αφορούν την ασφάλεια. Αρκετοί κατασκευαστές έχουν ρίξει το βάρος τους στη δημιουργία εξαρτημάτων από ανακυκλώσιμα υλικά όπως η Renault, η BMW και η Fiat.

Advertisement

Βίντεο της ανακύκλωσης Audi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ειδική έκθεση «The Speed of Light» στο μουσείο της Audi
Το Audi R8 GT Spyder δεν θα κατασκευαστεί και υπάρχει λόγος
newsautoChoice Audi: 7 χρόνια σέρβις

Advertisement