Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi Q4 E-Tron Sportback δοκιμάζεται σε ακραίες συνθήκες

Ελλάδα 6:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi Q4 E-Tron Sportback δοκιμάζεται σε ακραίες συνθήκες

ΝΕΑ

Το Audi Q4 E-Tron Sportback δοκιμάζεται σε ακραίες συνθήκες

ΝΕΑ

Το Audi Q4 E-Tron Sportback δεν είναι ένα σημαντικό νέο μοντέλο μόνο για την Audi. Μοιράζεται τη βάση του με πολλά μοντέλα του VW Group, ωστόσο, το στυλ της Audi κρύβει αυτές τις ομοιότητες.

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ακόμη παρουσιάσει το μοντέλο, οπότε το καμουφλάζ συνεχίζει να παραμορφώνει τις λεπτομέρειες του. Οι νέες φωτογραφίες δείχνουν πως το αμιγώς ηλεκτρικό crossover βρίσκεται ακόμη σε φάση δοκιμής, δείχνοντας τη συνεχιζόμενη εξέλιξή του προτού αρχίσει να πωλείται το επόμενο έτος.

Το Q4 E-Tron Sportback πατά στην πλατφόρμα MEB του VW Group, η οποία υποστηρίζει επίσης το Volkswagen ID.4. Το Q4 θα ακολουθήσει τη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας με τις δικές του ξεχωριστές πινελιές, όπως η κλειστή μάσκα, οι αεροδυναμικοί τροχοί και η έλλειψη απολήξεων.

Ωστόσο, το δοκιμαστικό όχημα μοιάζει ακόμα με το πρωτότυπο. Υπήρξαν επίσης υποδείξεις στην Audi να επιτρέψει στους πελάτες να επιλέξουν το δικό τους μοτίβο φώτων ημέρας για τους προβολείς, οι οποίοι φαίνεται επίσης να διαθέτουν νέο σχεδιασμό.

Advertisement
Advertisement

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα κίνησης παραμένουν μυστήριο. Η Audi έδωσε στο πρωτότυπο δυο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 301 ίππων. Αυτό πιθανότατα θα αφορά στο τετρακίνητο μοντέλο, καθώς περιμένουμε από την Audi να προσφέρει επίσης και έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα κινεί τον πίσω άξονα όπως συμβαίνει με το ID. Στη VW, ο κινητήρας αποδίδει 204 ίππους. Όπως και στο VW, το δικίνητο Q4 πιθανότατα θα συνδυαστεί με την μπαταρία 82 kW που προσφέρει αυτονομία περίπου 400 χιλιόμετρα. Δεν είναι ακόμη σαφές τι αυτονομία θα προσφέρει αντίστοιχα η ισχυρή έκδοση με τους δυο ηλεκτροκινητήρες και την τετρακίνηση.

Το επόμενο έτος είναι γεμάτο με καινούργια ηλεκτρικά οχήματα. Η Audi θα κάνει το ντεμπούτο του Q4 πριν από την έκδοση Sportback, αν και δεν ξέρουμε πότε θα είναι αυτό. Περιμένουμε κάτι στις αρχές του επόμενου έτους. Υπάρχουν φήμες για μια πιο καυτή έκδοση S, αν και αυτό πιθανότατα θα έρθει αργότερα, μετά την κυκλοφορία των βασικών εκδόσεων.

Advertisement

Διαβάστε ακόμη:

Το Audi Q4 e-tron Concept προϊδεάζει για νέο ηλεκτρικό compact SUV

Advertisement

Αποκάλυψη για το Audi Q4 Sportback e-tron concept (video)

Τα πρώτα επίσημα σκίτσα του Audi Q4 e-tron concept

 

Advertisement