Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το Audi E-Tron GT συνεχίζει τις δοκιμές στο Nurburgring

Ελλάδα 7:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi E-Tron GT συνεχίζει τις δοκιμές στο Nurburgring

Mobility

Το Audi E-Tron GT συνεχίζει τις δοκιμές στο Nurburgring

Mobility

Οι μηχανικοί της Audi συνεχίζουν τις δοκιμές του e-tron GT στο Nurburgring για κάποιες πραγματικά δυναμικές δοκιμασίες με τη μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να πιάσει.

Advertisement
Advertisement

Το concept που είχαμε δει πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες του 2018, θα είναι ένα «αδελφό» αυτοκίνητο της Porsche Taycan από την Audi, που θα μοιράζεται την πλατφόρμα της και τα περισσότερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

Μια μπαταρία 96 kWh αναμένεται να τροφοδοτήσει τους δύο ηλεκτρικούς κινητήρες στην αρχή, με επιπλέον εκδόσεις που θα έχουν και περισσότερους κινητήρες να αναμένονται αργότερα. Το μοντέλο πιστεύεται ότι έχει αυτονομία κοντά στα 400 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Επίσης, αναμένεται να υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 350 kW, με την οποία σε 20 μόλις λεπτά της ώρας θα επιτυγχάνεται φόρτιση έως το 80% των μπαταριών. Από την άποψη της απόδοσης, θα πρέπει να παραμείνει κοντά σε όσα είχαν ανακοινωθεί κατά την παρουσίαση του concept e-tron GT, η οποία είχε ισχύ 590 ίππους και θα χρειαζόταν μόλις 3,5 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, με τελική που θα έφτανε τα 240 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Εμφανισιακά, θα είναι πολύ κοντά στο πρωτότυπο που είχαμε δει το 2018 στο Λος Άντζελες, διατηρώντας τις αναλογίες του και προσφέροντας ικανοποιητικό χώρο για τέσσερις ενήλικους και πληθώρα τεχνολογίας, όπως και σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης. Οι φήμες ανέφεραν ότι το e-tron GT έπρεπε να κάνει πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες φέτος το φθινόπωρο αλλά αυτό ήταν πριν την ακύρωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα το νέο μοντέλο της Audi θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του, πριν το τέλος του έτους με τα πρώτα αυτοκίνητα να φτάνουν  στις αντιπροσωπείες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Με αυτονομία 450 χλμ το Audi Q4 e-tron

Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό Audi e-tron Sportback στην Ελλάδα

Advertisement

Πόσο θα πληρώσω για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην 5ετία;