Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το άτακτο Brexit θα αυξήσει τα τιμολόγια των αυτοκινήτων!

Ελλάδα 14:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άτακτο Brexit θα αυξήσει τα τιμολόγια των αυτοκινήτων!

ΝΕΑ

Το άτακτο Brexit θα αυξήσει τα τιμολόγια των αυτοκινήτων!

ΝΕΑ

SOS εκπέμπουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων της Βρετανίας και καλούν τα δύο μέρη να συμφωνήσουν στους όρους έως τα τέλη του έτους.

Advertisement
Advertisement

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Βρετανίας (SMMT) καθώς πλησιάζει επικίνδυνα ένα άτακτο Brexit που είναι πολύ πιθανό να κοστίσει πάνω από 62 δισ. ευρώ στις αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η SMMT καλεί την ΕΕ και την Βρετανία να συμφωνήσουν επειγόντως μέχρι τα τέλη της χρονιάς σε μια εμπορική συμφωνία καθώς η αποτυχία επίτευξης της συμφωνίας εκτός από την επιβολή δασμών θα οδηγήσει στο κλείσιμο των μονάδων παραγωγής αυτοκινήτων αλλά και την δραματική μείωση όσων παραμείνουν ενεργά με τις απώλειες να ξεπερνούν τις 2 εκατ. μονάδες μέσα στην επόμενη πενταετία.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μία έξοδος χωρίς συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ είναι πολύ πιθανό ότι μπορεί να προκαλέσει μια αύξηση έως και 3.000 ευρώ στις τιμές των αυτοκινήτων που θα εξάγονται προς τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο τομέας αυτοκινητοβιομηχανίας στην χώρα απασχολεί περίπου 850.000 άτομα. Ο συγκεκριμένος βιομηχανικός κλάδος βρίσκεται σε συνεχή κάμψη από το 2016 και μετά, από τότε δηλαδή που πραγματοποιήθηκε το δημοψήφισμα σχετικά με το Brexit. Από τότε καταγράφεται σταθερή μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων, των επενδύσεων και της παραγωγικότητας.

Το 2019 κατασκευάστηκαν 1,3 εκατ. αυτοκίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το 80% εξ’αυτών να εξάγονται, με το 55% να έχει προορισμό χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Μόλις 15 ΙΧ «έκοψαν» τα ΚΤΕΟ σε 1,94 εκατ. ελέγχους

Advertisement

Η Νέα Υόρκη πληρώνει καλά τους… ρουφιάνους!

Προσοχή στα Βόρεια Προάστια – Κλέβουν καταλύτες!