Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το αρχέτυπο Mini Cooper πιο ισχυρό από ποτέ

Ελλάδα 0:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το αρχέτυπο Mini Cooper πιο ισχυρό από ποτέ

ΝΕΑ

Το αρχέτυπο Mini Cooper πιο ισχυρό από ποτέ

ΝΕΑ

Είναι μερικά κλασικά μοντέλα που δεν χρειάζονται καμία αλλαγή. Η Stellara Design όμως, κατόρθωσε να προσφέρει κάτι άξιο και μοναδικό.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να τροποποιήσουν κλασικά αυτοκίνητα, ώστε να τα ομορφύνουν ή να τα βελτιώσουν, αλλά ελάχιστοι το έχουν καταφέρει. Ένας που το κατάφερε είναι ο βελτιωτικός οίκος, Stellara Design, ο οποίος έκανε ένα κλασικό MINI Cooper καλύτερο από το εργοστασιακό.

Συγκεκριμένα, ο βελτιωτικός οίκος από το Βόρειο Βανκούβερ έκανε το MINI Cooper της δεκαετίας του ’60 πιο ισχυρό και πιο ικανό στην άσφαλτο.

Για αρχή, αντικατέστησε τον τετρακύλινδρο κινητήρα των Βρετανών με έναν 2λιτρο τετρακύλινδρο της Honda, τον K20Z3 ο οποίος αποδίδει 230 ίππους. Είναι κατά 700 κ.εκ. μεγαλύτερος από τον μεγαλύτερο κινητήρα που έχει μπει ποτέ σε κλασικό, εργοστασιακό MINI.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, η Stellara Design τον τοποθέτησε στο πίσω μέρος του Cooper. Για την μετάδοση της κίνησης, εγκατέστησε ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και όχι αυτόματο, όπως μπορεί να περίμενε κανείς, για μέγιστη οδηγική ικανοποίηση.

Παρότι οι περισσότεροι πόροι κατατέθηκαν για τα μηχανικά μέρη του κλασικού βρετανικού μοντέλου, η Stellara δεν παρέλειψε και τα ποιοτικά υλικά στο εσωτερικό του Type 10 (όπως το ονόμασε).

Advertisement

Τα μπάκετ καθίσματα έχουν δερμάτινη επένδυση και συνολικά, η εικόνα του εσωτερικού θυμίζει κάτι αρκετά σύγχρονο και σε καμία περίπτωση αυτοκίνητο της δεκαετίας του ’60.

Advertisement

Ο λεβιές των ταχυτήτων είναι μεταλλικός, ενώ το ταμπλό και τα περίγραμμα των οργάνων είναι από άψογης ποιότητας ξύλο.

Συμπερασματικά, είναι δίχως αμφιβολία μία από τις καλύτερες τροποποιήσεις που έχουν γίνει σε κλασικό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο -και τελευταίο- MINI Cooper βενζίνης
Στα σκαριά το νέο, πεντάθυρο MINI Cooper
Αυτό είναι το πιο δυνατό και πιο ακριβό κλασικό Mini!

Advertisement