ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο δυνατό και πιο ακριβό κλασικό Mini!

Ελλάδα 16:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το πιο δυνατό και πιο ακριβό κλασικό Mini!

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο δυνατό και πιο ακριβό κλασικό Mini!

ΝΕΑ

Η Gildred Racing, κατάφερε να «συσκευάσει» 300 ίππους στο μικροσκοπικό Mini Cooper. Πόσο κοστίζει;

Advertisement
Advertisement

Το αυθεντικό Mini Cooper είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα σπουδαία κλασικά στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας και τώρα η ομάδα της Gildred Racing προσπαθεί να το εκσυγχρονίσει πλήρως.

Χρησιμοποιώντας εξαρτήματα Tesla, η εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει… ηλεκτρική διασκέδαση σε μια κλασική σιλουέτα.

Ονομάστηκε Super Cooper EV, αντικαθιστά τον αρχικό εξοπλισμό κίνησης με μια μπαταρία και ηλεκτρικό κινητήρα που δανείστηκε από την Tesla και παρέχεται από την Electric Classic Cars.

Advertisement
Advertisement

Με κινητήρα προερχόμενο από Model S ή X, το νέο σύστημα μετάδοσης δίνει στο Mini σχεδόν 300 ίππους και 339 Nm ροπής.

Εν τω μεταξύ, οι μπαταρίες εξασφαλίζουν στο Super Cooper EV αυτονομία έως και 241 χιλιόμετρα. Κάθε αυτοκίνητο μπορεί να προσαρμοστεί για τον ιδιοκτήτη του, με όλες τις δυνατές τροποποιήσεις στη ρύθμιση της επιτάχυνσης, του γκαζιού και ανάκτησης ενέργειας από το σύστημα πέδησης.

Για να παρουσιάσει τη δουλειά της, το πρώτο αυτοκίνητο της Gildred Racing είναι ένα Leyland Mini του 1971, που έχει φινιριστεί σε μπλε Riviera με ανοιχτό γκρι στην οροφή.

Advertisement

Εσωτερικά, οι ταπετσαρίες σε κρεμ χρώμα είναι κατάλληλες για την εποχή, με νέα όργανα στυλ Smiths να τοποθετούνται έτσι ώστε να διατηρήσουν μια κλασική εμφάνιση. Εκτός από αυτά, η Gildred Racing προσφέρει επίσης μια σειρά νέων χαρακτηριστικών,, όπως κλιματισμό, premium ηχοσύστημα και πολλά άλλα, τα οποία ενσωματώνονται άψογα στην κλασική σχεδίαση.

Advertisement

Το πρώτο μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024, με το κόστος κτήσης να ανέρχεται στα 140.000 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χρήστος Σταϊκούρας στο Newsauto: Τα διόδια δεν θα αυξηθούν 12%
Εκρηκτική αύξηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mini Cooper EV