Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ford Kuga PHEV συνδυάζει επιδόσεις και οικονομία

Ελλάδα 9:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ford Kuga PHEV συνδυάζει επιδόσεις και οικονομία

ΝΕΑ

Το Ford Kuga PHEV συνδυάζει επιδόσεις και οικονομία

ΝΕΑ

Όσοι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν επιλέξουμε το επόμενο όχημα που θα μας συντροφεύει στις μετακινήσεις μας, πιθανότατα φλερτάρουμε έντονα με την ιδέα να στραφούμε σε μία επιλογή, η οποία θα μας βοηθήσει να περιορίσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη δεν θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες μας με περιορισμούς σε ότι αφορά την αυτονομία και τον ανεφοδιασμό.

Κάπου εδώ μπαίνουν δυναμικά στην εξίσωση τα plug-in υβριδικά μοντέλα, που συνδυάζουν τα θετικά στοιχεία δύο κόσμων. Αυτού των κινητήρων βενζίνης και αυτού των ηλεκτροκίνησης, με αποτέλεσμα και την πιο φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση και την οικονομία καυσίμου αλλά και την απουσία δεσμευτικών παραγόντων μιας και βενζίνη μπορεί να βρει κανείς και στο πιο απομακρυσμένο χωριό.

Από όλα τα plug-inυβριδικά μοντέλα αυτό που ξεχωρίζει είναι το «νούμερο ένα» μοντέλο σε πωλήσεις στην κατηγορία οχημάτων PHEV στην Ευρώπη για το 2021. Το Ford Kuga PHEV, ένα υπερσύγχρονο, οικονομικό και άνετο αυτοκίνητο, που μας συστήνει τη μαγεία της οδήγησης από μια άλλη σκοπιά!

Advertisement
Advertisement

Αποκτώντας μία καλύτερη αντίληψη του δρόμου, ενώ βρισκόμαστε καθοδόν

Αν υπάρχει κάτι που απολαμβάνουμε ενώ βρισκόμαστε καθοδόν, είναι η αίσθηση ελευθερίας που μας προσφέρει μία διαδρομή. Ωστόσο, για να απολαμβάνουμε ακόμη περισσότερο αυτή την εμπειρία, θέλουμε να ξέρουμε πως τη βιώνουμε με ασφάλεια. Και αυτό ακριβώς μπορούμε να κάνουμε με τις δυνατότητες που μας παρέχει το νέο Kuga Plug-in Hybrid. Έτσι χάρη στο Head-up Display έχουμε τις βασικές ενδείξεις στο πεδίο ορατότητάς μας, σε μία η καθαρή, ευδιάκριτη εικόνα, ώστε να παραμένουμε προσηλωμένοι στην πορεία μας. Έτσι, μπορούμε να παρακολουθούμε την ταχύτητα του οχήματος, τις οδηγίες του συστήματος πλοήγησης, τις ενδείξεις του cruise control και τα δεδομένα της αναγνώρισης οδικής σήμανσης (TSR).

Advertisement

Την ίδια στιγμή, μία μικρή πανοραμική κάμερα ευρυγώνιας απεικόνισης μπροστά μας προσφέρει μία διαιρούμενη εικόνα στην κεντρική οθόνη, για να διακρίνουμε τους πεζούς και τα οχήματα που βρίσκονται γύρω από το όχημά μας, ενώ μας διευκολύνει στο παρκάρισμα, δίνοντάς μας μία ολοκληρωμένη αντίληψη του χώρου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως το Kuga αξιολογήθηκε με την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστεριών από το EuroNCAP, χάρη και στα κορυφαία συστήματα υποβοήθησης που διαθέτει και με τα οποία δεν προστατεύει μόνο τους επιβάτες του αλλά και όσους κινούνται παράλληλα μαζί του στο οδικό δίκτυο.

Advertisement

Απολαμβάνοντας πιο οικονομικές μετακινήσεις μέσα από καινοτόμες τεχνολογίες

Ένα κριτήριο που παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του καινούργιου μας αυτοκινήτου, είναι η εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας. Διότι όλοι θέλουμε ένα αυτοκίνητο που θα μας προσφέρει άνετες μετακινήσεις, με το λιγότερο δυνατό κόστος. Για να πετύχουμε, λοιπόν, κάτι τέτοιο, αρκεί να επενδύσουμε στο Kuga Plug-in Hybrid, το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά από τεχνολογίες που μας βοηθούν να περιορίζουμε την κατανάλωση καυσίμου και να μεγιστοποιούμε την ταχύτητα φόρτισης της υβριδικής μπαταρίας.

Advertisement

Πέρα λοιπόν από τη δεδομένη οικονομία που εξασφαλίζει το plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης, που μπορεί να κινήσει το Kuga αποκλειστικά ηλεκτρικά για έως και για 56 χιλιόμετρα και διαθέτει συνολικά τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Auto EV, EV Now, EV Later και EV Charge), το PHEV best seller διαθέτει και άλλα συστήματα που συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Συστήματα όπως το Auto-Start-Stop, το οποίο είναι μία ιδανική λύση αν κινούμαστε καθημερινά στην πόλη, καθώς περιορίζει την κατανάλωση καυσίμου έως και 10% στον αστικό κύκλο, σβήνει αυτόματα τον κινητήρα και συνεχίζει να παρέχει ισχύ στα βασικά συστήματα, ενώ η τεχνολογία Brake Coach, μας ενημερώνει πώς να φρενάρουμε, ώστε να μειώσουμε την άσκοπη κατανάλωση καυσίμου. Επιπλέον, κατεβάζοντας στο smartphone μας την εφαρμογή FordPass, θα μπορούμε να λαμβάνουμε πληροφορίες για τις διαδρομές, στοιχεία από το ιστορικό μας και μία αναλυτική αναφορά σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου του οχήματός μας, για να μπορούμε να ρυθμίζουμε καλύτερα τα έξοδά μας.

Εύκολη φόρτιση και ανατροφοδοτική πέδηση για μεγαλύτερη αυτονομία

Ένα ζήτημα που μας απασχολεί όσους σκοπεύουν να αποκτήσουν ένα εξηλεκτρισμένο μοντέλο είναι η ευκολία φόρτισής του. Για το Kuga Plug-In Hybrid, δεν υφίστανται τέτοιου είδους προβληματισμοί, μιας και αφενός υπάρχει το στάνταρ καλώδιο φόρτισης από το οικιακό δίκτυο και αφετέρου μπορεί κανείς να αποκτήσει το FordWallbox ως αξεσουάρ που εξασφαλίζει τη φόρτιση από το 0 έως το 100% σε λιγότερες από 3,5 ώρες.

Φυσικά η μπαταρία φορτίζεται και μέσω της ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση προκειμένου να μεγιστοποιείται η αποδοτικότητά της, ενώ μέσω της εφαρμογής FordPass έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, καθώς και να ορίσουμε προτιμώμενες ώρες φόρτισης αυτής, ώστε να αξιοποιήσουμε τις μειωμένες χρεώσεις ρεύματος που ισχύουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αν επιθυμούμε, λοιπόν, να βιώσουμε την ανεπανάληπτη οδηγική εμπειρία που μας προσφέρει το νέο Kuga Plug-In Hybrid και να απολαμβάνουμε πιο οικονομικές και βιώσιμες διαδρομές, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να επωφεληθούμε από τα προγράμματα μίσθωσης της FordLease. Τα συγκεκριμένα προγράμματα διαθέτουν σταθερό μηνιαίο μίσθωμα καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος και ευέλικτη περίοδο αποπληρωμής από 12 έως 60 μήνες, χωρίς το ρίσκο της μεταπώλησης, αφού με το πέρας του προγράμματος θα επιστρέψουμε το όχημα στη FordLease.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και εύκολη, καθώς αφού επιλέξουμε το όχημα που θέλουμε να μισθώσουμε, τα χιλιόμετρα και τη διάρκεια, έπειτα, ο σύμβουλος πωλήσεων του Επίσημου Εμπόρου Ford θα προχωρήσει στην πρόταση μίσθωσης από τη FordLease. Φυσικά το Ford Kuga PHEVαπαλλάσεται του φόρου εταιρικής χρήσης, γεγονός που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τα στελέχη που θα το επιλέξουν.