Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ford ξεκινά το… νοικοκύρεμα!

Ελλάδα 9:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Ford ξεκινά το… νοικοκύρεμα!

ΝΕΑ

H Ford ξεκινά το… νοικοκύρεμα!

ΝΕΑ

Όπως κάθε καλή νοικοκυρά, έτσι και η Ford προχωρά σε μία πλήρη ανακαίνιση του σπιτικού της αλλάζοντας και αφαιρώντας τα υπάρχοντα της.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι γνωστό η Ford έχει ανακοινώνει εδώ και πολύ καιρό τον στόχο της για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της και πως από το 2030 και μετά στην Ευρώπη θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τα αυτοκίνητα αυτά θα εμφανιστούν μέχρι το 2024, με στόχο να ξεπεράσουν τις 600.000 πωλήσεις ετησίως σε ηλεκτρικά στην Ευρώπη και 2 εκατομμύρια παγκοσμίως μέχρι το 2026. Η εταιρία θέλει επίσης να είναι εντελώς ελεύθερη από διοξείδιο του άνθρακα μέχρι το 2035.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ford αποχωρεί πλήρως από την κατηγορία των MPV τερματίζοντας την παραγωγή των S-Max και Galaxy δίχως να υπάρχει προοπτική αντικατάστασης από νέα μοντέλα. Τουλάχιστον, με συμβατικούς κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Το Galaxy είχε λανσαριστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 1996 και η δεύτερη γενιά του το 2006. Κατά την πορεία της δεύτερης γενιάς σημειώθηκαν πάνω από 570.000 πωλήσεις. Ωστόσο, η ζήτηση μειώθηκε με τον καιρό και το 2021 στην Ευρώπη πωλήθηκαν μόλις 4.700 Galaxy και μόλις 7.400 S-Max.

Advertisement

Τα σημαντικότερα νέα όμως αφορούν στην ολοκλήρωση του κύκλου ζωής του Fiesta αφού μέσα στο 2023 θα σταματήσει η διάθεση του μοντέλου.

Το κενό που θα αφήσει το Fiesta θα αντικατασταθεί από το ηλεκτρικό Puma που θα λανσαριστεί μέσα στη νέα χρονιά.

Advertisement

Τo Fiesta είναι ένα από τα Ford με την μεγαλύτερη πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά αφού υφίσταται 47 χρόνια. Για αυτό το λόγο οι άνθρωποι της Ford έφτιαξαν το παρακάτω συγκινητικό βίντεο που ουσιαστικά αποχαιρετά το Fiesta.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιά είναι τα ισχυρά σημεία του Ford Focus;
Ford Kuga Plug-In Hybrid: Διαθέσιμο με Black Package και Comfort Seat
Τα Ford Raptor όργωσαν τα βουνά της Πίνδου…

Advertisement