Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο λύνει πολλά προβλήματα (+video)

Ελλάδα 17:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο λύνει πολλά προβλήματα (+video)

Mobility

Το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο λύνει πολλά προβλήματα (+video)

Mobility

Το Lightship L1 είναι ένα πτυσσόμενο ηλεκτρικό τροχόσπιτο και μάλιστα από τα μεγάλα, που έρχεται να δώσει λύση κατ’ αρχήν στο πρόβλημα που δημιουργεί η έλξη ρυμουλκούμενου, τόσο στα ηλεκτρικά μοντέλα, όσο και στα συμβατικά με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν τροχόσπιτα, είναι η αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου ή ρεύματος, που οδηγεί σε μικρότερη αυτονομία.

Το ηλεκτρικό ρυμουλκούμενο Lightship L1, έρχεται να δώσει πρωτίστως λύση σε αυτό το πρόβλημα, καθώς έχει δικό του σύστημα πρόωσης και μπαταρία 80 kWh. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της κατασκευάστριας εταιρείας, η το L1 εξασφαλίζει πως «ένα ηλεκτρικό όχημα με αυτονομία 480 χιλιομέτρων που χρησιμοποιείται για ρυμούλκηση, διατηρεί την αυτονομία του, όπως και ένα συμβατικό αυτοκίνητο διατηρεί την κατανάλωση καυσίμου σαν να μην έχει πίσω του τρέιλερ».

Advertisement
Advertisement

Το L1 είναι ένα τροχόσπιτο βάρους 3,4 τόνων, με μήκος 8,2 μέτρα, πλάτος 2,5 μέτρα και ύψος –όταν είναι ακινητοποιημένο σε κατάλληλο για διανυκτέρευση χώρο- 3,0 μέτρα. Όταν είναι σε κίνηση, το τροχόσπιτο είναι πολύ χαμηλότερο, ξεπερνώντας οριακά σε ύψος ένα διπλοκάμπινο pick up. Ολόκληρη η οροφή καθώς και οι τέντες καλύπτονται από ηλιακούς συλλέκτες που μπορούν να παράγουν 3 kW ενέργειας προκειμένου να επαναφορτίζει τις μπαταρίες του ακόμα και χωρίς σύνδεση στο δίκτυο.

Η κατασκευάστρια Lightship, στο οργανόγραμμα της οποίας υπάρχουν πρώην στελέχη των Tesla, Rivian, Proterra και Lucid, κάνει λόγο για ένα τροχόσπιτο που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα με όλες τις οικιακές ανέσεις- χωρίς όμως ακόμα να είναι σε θέση να γίνει πιο αναλυτική σχετικά με αυτό. Το L1 ωστόσο, έχει ήδη τιμολογηθεί κοντά στις 118.000 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν προκαταβάλλοντας 472 ευρώ, να παραγγείλουν το δικό τους.

Advertisement

Οι πρώτοι ιδιοκτήτες θα το παραλάβουν στα τέλη του 2024, όταν και θα ξεκινήσει η παραγωγή και μέχρι τότε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να περιμένουμε λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και τα στοιχεία της άνεσης που θα προσφέρει για τους φιλοξενούμενους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Προσγειώθηκε» στην Ελλάδα το Benelli RCX185
Τι σκέφτεται η Hyundai για τα i10, i20 και i30;
Raikkonen: Επιστρέφει στα NASCAR