Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το αυτοκίνητο θα γίνει ηλεκτρικό. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση…

Ελλάδα 9:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το αυτοκίνητο θα γίνει ηλεκτρικό. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση…

ΝΕΑ

Το αυτοκίνητο θα γίνει ηλεκτρικό. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση…

ΝΕΑ

Ξεκάθαρος ήταν σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων Δημήτρης Πάτσιος αναφορικά με το μέλλον του αυτοκινήτου…

Advertisement
Advertisement

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποιο θα είναι το καύσιμο του μέλλοντος αλλά και τι ρόλο θα παίξει το υδρογόνο. Οι απόψεις διίστανται, ένα μεγάλο μέρος του κοινού διαφωνεί με το θέμα της ηλεκτροκίνησης, όμως καθημερινά βλέπουμε να κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους νέα μοντέλα που χρησιμοποιούν το ρεύμα ως βασικό «καύσιμο».

Το σίγουρο είναι πως για τα επόμενα χρόνια θα επικρατήσει ένα mix καυσίμων, που θα περιλαμβάνει, βενζίνη diesel και ρεύμα. Ποιο όμως θα επικρατήσει στο τέλος;

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky και στους Νίκο Σάλτα, Πάρι Ποντίκα και Βαγγέλη Γιακουμή, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, Δημήτρης Πάτσιος, τόνισε χαρακτηριστικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα:

Στην πόλη κερδίζει το ηλεκτρικό

Advertisement
Advertisement

«Ένα στα δέκα σήμερα  που μιλάμε είναι αυτοκίνητο πρίζας, επαναφορτιζόμενο, είτε Plug-in, που σημαίνει και ηλεκτροκινητήρας και θερμικός, είτε αμιγώς ηλεκτρικό. Αυτή τη στιγμή σας λέω ξεκάθαρα ότι για κίνηση στην πόλη για κοντινές αποστάσεις  κερδίζει σε όλα τα επίπεδα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Εκεί που χρειάζεται μία εξοικείωση και θα χρειαστεί ο καταναλωτής να διαφοροποιηθεί λίγο, στο πως σκέφτεται το ταξίδι είναι σε μεγάλα ταξίδια και αν τυχόν θέλει να ταξιδεύει με μεγάλες ταχύτητες που όμως θα το έλεγα αντικοινωνικό σε κάποιο βαθμό».

Υδρογόνο VS Ρεύμα

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μέλλον της αυτοκίνησης και αν το υδρογόνο είναι ικανό να κερδίσει έναντι του ρεύματος: «Μεγάλες βιομηχανίες αυτοκινήτου  του κόσμου έχουν προβληματιστεί κατά πόσο μπορεί το ρεύμα να καλύψει αυτή την τεράστια ζήτηση που θα δημιουργηθεί 15-20 χρόνια παρακάτω. Κάποιοι ακόμα επιμένουν να μιλάνε για υδρογόνο όμως τονίζω ότι αποφασίστηκε. Το αυτοκίνητο θα γίνει ηλεκτρικό. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση, είναι βέβαιο αυτό ότι θα γίνει ηλεκτρικό».