Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2021 η παρουσίαση του νέου Toyota GT 86

Ελλάδα 1:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2021 η παρουσίαση του νέου Toyota GT 86

ΝΕΑ

Το 2021 η παρουσίαση του νέου Toyota GT 86

ΝΕΑ

Διαρροές από ένα συνέδριο αντιπροσώπων της Toyota στις ΗΠΑ αποκάλυψαν τελευταία ότι η επόμενη γενιά Toyota GT 86 πρόκειται να αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2021.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση αποκρύφτηκε όταν έφτασε η στιγμή να αναδειχτεί η πλήρης σειρά μελλοντικών προϊόντων στο ηλεκτρονικό φόρουμ GR86.org. Οι διαφάνειες δείχνουν το καλοκαίρι του 2021 και οι αναφορές από τη διάσκεψη υποστηρίζουν τις φήμες ότι το GT 86 επόμενης γενιάς θα έρθει με 268 ίππους μέσω τούρμπο. Θα ονομάζεται δε Toyota GR 86.

Το GT-86 ήταν το πνευματικό τέκνο του προέδρου της Toyota, Akio Toyoda, ο οποίος πιστεύει ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός κάνει τα αυτοκίνητα παραγωγής όλο και καλύτερα. Εξελίσσει επίσης και τους ανθρώπους της Toyota, ενθαρρύνοντας τους να είναι γρήγοροι και ευέλικτοι στη σκέψη, με νοοτροπία μόνιμης επίλυσης όποιων προβλημάτων προκύπτουν. Επίσης δημιουργεί τους οπαδούς για ένα εμπορικό σήμα που είναι γενικά χαμηλό σε επίπεδο συναισθηματικής έκκλησης. Μετά την επίσημη ονομασία GR Supra και τώρα του GR Yaris, το 86 θα υιοθετήσει το ίδιο πρόθεμα, Gazoo Racing. Παρά την φαινομενική νεότητα των Toyota GT 86 και Subaru BRZ, αμφότερα υπάρχουν στην αγορά από το 2012 γεγονός που επιτάσσει την εξέλιξη ενός διαδόχου ο οποίος θα χρησιμοποιήσει επιτέλους υπερτροφοδότηση. Καμία λέξη δεν δίνεται για το δίδυμο μοντέλο της Subaru, αλλά είναι πιθανό ότι θα εμφανιστεί ταυτόχρονα με τη νέα Toyota GT 86 στα μέσα του επόμενου έτους.

Advertisement
Advertisement

Αναφέρεται επίσης ότι το ντουέτο των σπορ αυτοκινήτων θα βασίζεται σε μια πλατφόρμα που προέρχεται από την Toyota και δεν θα ακολουθεί τα βήματα του προκατόχου του χρησιμοποιώντας ως βάση τη Subaru. Δεν υπάρχουν μοντέλα με την κίνηση στους πίσω τροχούς στο ρεπερτόριο της Subaru, οπότε η μετάβαση στην γνωστή πλατφόρμα TNGA της Toyota θα διασφαλίσει ότι η δυναμική του νέου σπορ αυτοκινήτου είναι εξασφαλισμένη – αν και η Subaru αναμένεται να συνεχίσει να προμηθεύει τους κινητήρες.

Είναι προφανές πως θα διατηρηθεί ο 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας τύπου μπόξερ, αλλά η έκδοση 2.0 λίτρων που γνωρίζουμε θα αντικατασταθεί από μια υπερτροφοδοτούμενη μονάδα μεγαλύτερης χωρητικότητας 2,4 λίτρων που χρησιμοποιείται σήμερα στη γκάμα της Subaru. Το SUV της Subaru στην Αμερική για παράδειγμα φορά ένα τέτοιο σύνολο, οπότε είναι πολύ πιθανό να το δανείσει στα δυο σπορ αυτοκίνητα που αναμένονται τους επόμενους μήνες.