Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τίτλοι τέλους για το Fiat Punto

Ελλάδα 20:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τίτλοι τέλους για το Fiat Punto

ΝΕΑ

Τίτλοι τέλους για το Fiat Punto

ΝΕΑ

Όπως μας είχε ανακοινώσει πολύ πριν τον θάνατό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της FCA, Sergio Marchionne, ο κύκλος ζωής του Fiat Punto τελειώνει φέτος, μετά από δεκατρία χρόνια παρουσίας του στους ευρωπαϊκούς δρόμους, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει πιθανός αντικαταστάτης του.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Όλα άρχισαν το 2005, με την παρουσίαση του τρίτης γενιάς Grande Punto, το οποίο αποτέλεσε για τη Fiat, την αιχμή του δόρατος σε ότι αφορά τις πωλήσεις και την οικονομική ανάκαμψη της φίρμας από το Τορίνο. Στα πλεονεκτήματά του σημειώστε την υπογραφή του Giugiaro στην σχεδίαση, τις μεγάλες για τα δεδομένα της τότε εποχής διαστάσεις και τη μεγάλη γκάμα κινητήρων. Το 2009 παρουσιάστηκε η ανανεωμένη γενιά, με κωδικό όνομα Punto Evo, ενώ τρία χρόνια μετά (2012) η Fiat αποφάσισε να αλλάξει το όνομα, επαναφέροντας το αρχικό Punto.

130129_F_Punto_Sport_2013-11-chariatis-530

Όπως όλα δείχνουν, δεν  θα υπάρχει αντικαταστάτης του άκρως επιτυχημένου super-mini, καθώς τη θέση του στο εργοστάσιο του Melfi, στην Ιταλία, θα πάρει ένα νέο SUV μοντέλο της Maserati, με την μητρική εταιρεία FCA να επιθυμεί να δώσει ώθηση στις πωλήσεις της εταιρείας από τη Modena. Να σημειώσουμε ότι το ιταλικό μοντέλο έγινε γνωστό λόγω των άκρως απογοητευτικών αποτελεσμάτων στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, όντας το μοναδικό που έλαβε ένα μεγαλοπρεπές «0». Πλέον, η Fiat επικεντρώνεται στις πωλήσεις του «500», με την παρουσίαση της αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης 500e και της station wagon 500 Giardinera, που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2019.

Advertisement

130129_F_Punto_Sport_2013-05-chariatis-64