Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το τιμόνι του αύριο από την TRW

Ελλάδα 2:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το τιμόνι του αύριο από την TRW

ΝΕΑ

Το τιμόνι του αύριο από την TRW

ΝΕΑ

Φανταστείτε στο μέλλον το τιμόνι να μετακινείται αυτόματα στο κέντρο του ταμπλό ώστε οδηγός και συνοδηγός να νιώθουν πιο άνετα, ενσωματώνοντας μάλιστα πολλές λειτουργίες που σήμερα βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Όλα θα αλλάξουν στα αυτοκίνητα το προσεχές διάστημα, αυτό είναι δεδομένο, οπότε δεν αποτελεί εξαίρεση το λεγόμενο βολάν, το γνωστό μας τιμόνι. Η εταιρία TRW μας κάνει μια αναφορά για το πώς οραματίζεται το επερχόμενο σύστημα διεύθυνσης, στην ουσία την εξέλιξή του.

Σύμφωνα με αυτή, η βασική λειτουργία βασίζεται σε μια καλωδιακή πλατφόρμα (τύπου drive-by-wire) την οποία έχει εξελίξει η ίδια, προκειμένου όλες οι λειτουργίες να βρίσκονται πάνω στο τιμόνι (ακόμη και η επιλογή της κίνησης, δηλαδή εμπρός ή πίσω), διαγράφοντας ουσιαστική την κλασική κεντρική κονσόλα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Φωνητικές εντολές, εξελιγμένα συστήματα πολυμέσων και συνδεσιμότητας θα βρίσκονται πολύ ψηλά στο μενού στα τετράτροχα που θα δούμε σε λίγα χρόνια από τώρα. Τα σύγχρονα smartphones θα είναι πλέον το απόλυτο εργαλείο, άμεσα συνδεδεμένο με το αυτοκίνητο. Είτε μας αρέσει, είτε όχι…