ΝΕΑ

Τι θα κάνει η Porsche με τα αυτοκίνητα που βούλιαξαν

Ελλάδα 1:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα κάνει η Porsche με τα αυτοκίνητα που βούλιαξαν

ΝΕΑ

Τι θα κάνει η Porsche με τα αυτοκίνητα που βούλιαξαν

ΝΕΑ

Μετά την απώλεια τεσσάρων GT2 RS στο περιβόητο ναυάγιο στη Γαλλία, η Porsche αποφάσισε να αντικαταστήσει τα κατεστραμμένα ανεκτίμητα αυτοκίνητα, δημιουργώντας καινούργια.

Advertisement
Advertisement

 

Συνήθως, όταν ένας κατασκευαστής κατασκευάζει μια σειρά εξαιρετικά περιορισμένων, μικρής παραγωγής σπορ αυτοκίνητων, αυτό συμβαίνει. Εάν χάσατε την ευκαιρία σας θα πρέπει να περιμένετε ελπίζοντας για ένα νέο πλάνο, ή αλλιώς να στραφείτε στην αγορά μεταχειρισμένου, που πιθανότατα να βρείτε αυτό που θέλετε σε μια πολύ φουσκωμένη τιμή. Αλλά τι συμβαίνει όταν αυτά τα αυτοκίνητα δεν φτάνουν ποτέ στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους;

Advertisement
Advertisement

Την περασμένη εβδομάδα, το Grande America, ένα ιταλικό φορτηγό πλοίο, βυθίστηκε κοντά στις ακτές της Γαλλίας. Σε αυτό το πλοίο ήταν 10.000 κιλά υδροχλωρικού οξέος, 70.000 κιλά θειικού οξέος και περίπου 2.000 αυτοκίνητα. Μεταξύ αυτών των 2.000 αυτοκινήτων ήταν τέσσερις Porsche 911 GT2 RS, που προορίζονταν να παραδοθούν στους τυχερούς νέους ιδιοκτήτες στη Βραζιλία. Κανονικά, σε μια κατάσταση όπως αυτή, τα αυτοκίνητα χάνονται για πάντα. Οι αγοραστές θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους από τους αντιπροσώπους και όλα μέλι γάλα. Αλλά αυτά δεν είναι απλώς κοινά αυτοκίνητα. Η Porsche 911 GT2 RS αποτελεί την ταχύτερη 911 που κατασκευάστηκε ποτέ, ένα άγριο παιχνίδι, ένα σπάνιο κομμάτι για τους απαιτητικούς ενθουσιώδεις οδηγούς. Με άλλα λόγια, ο θάνατος αυτών των τεσσάρων αυτοκινήτων δεν μπορεί να περάσει έτσι.

Η Porsche Βραζιλίας επιβεβαιώνει ότι 37 από τα νέα της αυτοκίνητα, στη διαδρομή από το Αμβούργο της Γερμανίας προς το Santos της Βραζιλίας, ήταν στο πλοίο Grande America που υπέστη ναυάγιο κοντά στην ακτή της Βρέστης, της Γαλλίας, στις 12 Μαρτίου 2019″.

“Μεταξύ του στόλου λοιπόν ήταν τέσσερις 911 GT2 RS. Σε μια ειδική απόφαση με σκοπό να υποστηρίξει τη δέσμευσή της προς τους πελάτες της στη Βραζιλία, η Porsche έχει εξασφαλίσει ότι οι μονάδες αυτές θα αναπαραχθούν με τη σειρά που επιβεβαιώθηκαν αρχικά”. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, η Porsche θα αντικαταστήσει τα τέσσερα αυτοκίνητα που χάθηκαν στο φλογερό ναυάγιο, πράγμα που σημαίνει ότι οι Βραζιλιάνοι ιδιοκτήτες δεν είναι τόσο άτυχοι μετά από όλα – απλά θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο…

Advertisement