Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα δίνατε για να τρέξετε σε αυτή την πίστα;

Ελλάδα 19:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα δίνατε για να τρέξετε σε αυτή την πίστα;

ΝΕΑ

Τι θα δίνατε για να τρέξετε σε αυτή την πίστα;

ΝΕΑ

Δεν πρόκειται για το Σπα ή τη Μόντσα. Αλλά για εκεί που είναι τοποθετημένη είναι ένα πραγματικό θαύμα.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια η ναυπηγική έχει εξελιχθεί σε απίστευτο βαθμό, υιοθετώντας και αυτή σύγχρονες μεθόδους και δίνοντας τεράστια έμφαση στην μείωση του αποτυπώματος σε άνθρακα και την χρήση βιώσιμων μεθόδων παραγωγής.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι κατασκευαστές αφήνουν πίσω τις έννοιες της πολυτέλειας και των νέων ιδεών. Το αντίθετο, μάλιστα, συμβαίνει, με κάθε καινούργιο πλοίο να έρχεται να προσθέσει όλο και κάτι νέο που δεν υπήρχε στις μέχρι τώρα κατασκευές.

Ένα τέτοιο νεότευτκο κρουαζερόπλοιο είναι το Norwegian Prima το οποίο είναι ένα από τα έξι του ίδιου τύπου που θα έχει η εταιρία Norwegian Cruise Lines. Σύμφωνα με τα ναυπηγεία Fincatieri όπου κατασκευάζεται, το νέο αυτό πλοίο είναι βελτιστοποιημένο σε ό,τι έχει να κάνει με την κατανάλωση ενέργειας ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει πρωτοφανείς υπηρεσίες στους πελάτες του.

Advertisement
Advertisement

Έχει μήκος 294 μέτρα και ζυγίζει πάνω από 142.000 τόνους. Παραδόθηκε πρόσφατα σε μία τελετή στη Βενετία και “νονά” θα είναι η γνωστή ποπ τραγουδίστρια Katy Perry.

Ανάμεσα στα πολλά και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του νέου πολυτελούς κρουαζερόπλοιου είναι και η πίστα που έχει στην κορυφή του. Και μάλιστα μία πίστα πολλών επιπέδων.

Advertisement

Η συγκεκριμένη πίστα είναι η μεγαλύτερη του είδους που υπάρχει πάνω σε πλοίο, με μήκος 420 μέτρα, 14 στροφές, δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 15 οδηγούς, οι οποίοι μπορούν να αναπτύξουν αρκετά μεγάλη ταχύτητα για τα δεδομένα της κατασκευής, έως και 50 χλμ/ώρα.

Advertisement

Από εκεί και πέρα υπάρχει ότι μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου. Από ένα θέατρο τριών ορόφων το οποίο μπορεί να μετατραπεί μέσα σε λίγα λεπτά σε κλαμπ που θυμίζει Λας Βέγκας, παροχές σε σπα και θερμά λουτρά και εκπληκτική πολυτέλεια.

Χωράει 3.000 επιβάτες με περίπου άλλους τόσους ως πλήρωμα και σύντομα θα κάνει το πρώτο του ταξίδι, με τα υπόλοιπα της σειράς να παραδίδονται μέχρι το 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes-AMG One σκορπά ανατριχίλες στην πίστα (+video)
Πίστα στην Πάτρα: Ή τώρα ή ποτέ!
Η 296 GT3 είναι η νέα αγωνιστική Ferrari!

Advertisement