Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι σχέση έχει ο στρατός με την αυτόνομη οδήγηση;

Ελλάδα 15:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι σχέση έχει ο στρατός με την αυτόνομη οδήγηση;

ΝΕΑ

Τι σχέση έχει ο στρατός με την αυτόνομη οδήγηση;

ΝΕΑ

Μπορεί μέχρι τώρα να ακούγαμε για τη Google και τους περισσότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων να δραστηριοποιούνται στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης αλλά φαίνεται πως έχουν και… παρέα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Στην ίδια κούρσα συμμετέχει και ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής! Δεδομένου του εύρους χρήσης των drones, των τηλεκατευθυνόμενων δηλαδή αεροπλάνων που πλέον δεσπόζουν στις εναέριες επιχειρήσεις, ήταν θέμα χρόνου να υπάρξει αυτή η εξέλιξη.

Μάλιστα δεν πρόκειται για κάποιο καλά κρυμμένο μυστικό. Αντίθετα, εκπρόσωπος του Κέντρου έρευνας, εξέλιξης και μηχανολογίας σχετικά με την Αυτόνομη οδήγηση, που εδρεύει στην πόλη Ουόρεν του Μίτσιγκαν, μίλησε για το βαθμό που έχει προχωρήσει το όλο project αλλά και που επικεντρώνεται.

Advertisement
Advertisement

«Μπορεί το όχημα που προπορεύεται σε ένα κομβόι να έχει οδηγό, αλλά τα υπόλοιπα όχι. Δεν χρειάζεσαι τόσους οδηγούς. Κι αυτός είναι τομέας όπου γίνονται αντίστοιχες δοκιμές και στα εμπορικά φορτηγά», είπε στο autonews.com ο Paul Rogers.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία όχι απλά θα μείωνε τον αριθμό των οδηγών αλλά ταυτόχρονα και των απωλειών αφού συνήθως τέτοια κομβόι κινούνται σε εμπόλεμες ζώνες και γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Rogers, το προσεχές καλοκαίρι θα αρχίσουν και οι δοκιμές σε πραγματικό περιβάλλον, σε κομβόι τεσσάρων ή και περισσότερων οχημάτων.