Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι παρουσίασε η Bosch στην έκθεση CES;

Ελλάδα 7:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι παρουσίασε η Bosch στην έκθεση CES;

ΝΕΑ

Τι παρουσίασε η Bosch στην έκθεση CES;

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρία που είναι και ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας πιστεύει πως το μέλλον ανήκει στις ψηφιακές οθόνες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Και δεν μιλάμε για μία-δύο οθόνες, όπως ισχύει σήμερα (για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την touch-screen στην κονσόλα), αλλά για ένα ταμπλό που στο μέλλον θα καλύπτεται από διάφορες οθόνες. Η Bosch εκτιμά πως μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να διαχειρίζονται στα επόμενα χρόνια οι πολλαπλές λειτουργίες ενός αυτοκινήτου και δίχως να αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τον δρόμο. Χαρακτηριστικό είναι το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας, όπου στο εσωτερικό το μόνο συμβατικό στοιχείο είναι το τιμόνι!

Bosch CES concept (2)

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα, οι διάφορες οθόνες προσφέρουν περιμετρικό έλεγχο (π.χ. ανίχνευση και εντοπισμός πεζού), πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο και φυσικά καθορισμός διαδρομής… στον αυτόματο, αφού το concept της Bosch δεν θα μπορούσε να μην εξοπλίζεται με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Μια έξυπνη λειτουργία είναι π.χ. όταν ένα ραντεβού ακυρωθεί το GPS να το γνωρίζει μέσα από την ψηφιακή ατζέντα και να μεταβαίνει στον επόμενο προγραμματισμένο προορισμό. Υπερβολή ή όχι, στο μέλλον έχουν πολλά να ακούσουν τα αυτιά μας ή να δουν τα μάτια μας…

Bosch CES concept (1)