Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Το 2023 το φθηνό ηλεκτρικό Volvo

Ελλάδα 5:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το 2023 το φθηνό ηλεκτρικό Volvo

ΝΕΑ

Επίσημο: Το 2023 το φθηνό ηλεκτρικό Volvo

ΝΕΑ

Η σουηδική εταιρία έχει μπει για τα καλά στον χορό της ηλεκτροκίνησης και επεκτείνει την γκάμα της σε ένα πιο ευρύ κοινό.

Advertisement
Advertisement

Στην επίσημη παρουσίαση της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της Volvo, του νέου EX90, η εταιρία φύλαξε για το τέλος της εκδήλωσης και μία μικρή έκπληξη.

Στις οθόνες που υπήρχαν στην αίθουσα εμφανίστηκε και το περίγραμμα ενός μικρότερου SUV το οποίο θα αποτελέσει την επόμενη κίνηση της εταιρίας στην πορεία προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της το 2030.

Πρόκειται για το μικρό compact SUV της Volvo στο οποίο έχουμε αναφερθεί παλαιότερα. Και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι ένα αυτοκίνητο με μικρότερες διαστάσεις από το υπάρχον XC40 Recharge και με πιο προσιτή τιμή.

Advertisement
Advertisement

Το νέο αυτό μοντέλο, με πιθανότερη ονομασία XC20 ή XC30, θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα SEA της Geely και η οποία ήδη χρησιμοποιείται από την Κινέζικη εταιρία Zeekr.

Το αυτοκίνητο αυτό υπάρχει σε δύο εκδόσεις, με μπαταρίες των 86 kWh Και 100 kWh και με μέγιστη αυτονομία πάνω από 700 χιλιόμετρα.

Το ηλεκτρικό σύστημα που υπάρχει στο αυτοκίνητο της Κινέζικης εταιρίας έχει δυνατότητα φόρτισης έως 360 kW, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να πάρει 120 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις πέντε λεπτά.

Advertisement

Κάτι που μάλλον δεν θα περάσει στο αυτοκίνητο της Volvo, τουλάχιστον σε αρχική φάση, είναι ότι δεν θα έχει τους δύο κινητήρες και τα 544 άλογα του Κινέζικου μοντέλου, αλλά κάτι πιο κοντά στις απαιτήσεις της κατηγορίας για τον Ευρωπαίο καταναλωτή.

Advertisement

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ιδιαίτερα εξελιγμένη, με αερανάρτηση που μπορεί να αυξομειώνει το ύψος, σύγχρονες ψηφιακές υποδομές και δυνατότητες over the air ενημερώσεων.

Από την σύντομη παρουσία του στο μικρό video, βλέπουμε ότι το μικρό αυτό SUV θα διατηρήσει την βασική σχεδιαστική αντίληψη της Volvo, αλλά σε μικρότερες διαστάσεις και με πιο τονισμένα τα πίσω φωτιστικά σώματα σε σχήμα C.

Μετά την επιβεβαίωση ότι όντως υπάρχει, η Volvo αναμένεται να δώσει περισσότερες πληροφορίες μέσα στο επόμενο διάστημα. Ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα μέσα στο 2023, με την τιμή του να διαμορφώνεται αρκετά πιο κάτω από τις υπάρχουσες ηλεκτρικές προτάσεις της εταιρίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Volvo EX90
Δοκιμή: Volvo XC40 T2
Έρχεται το μικρό και φθηνό ηλεκτρικό Volvo