Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι λέει ο Μασκ για το ρομποταξί της Tesla

Ελλάδα 23:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι λέει ο Μασκ για το ρομποταξί της Tesla

ΝΕΑ

Τι λέει ο Μασκ για το ρομποταξί της Tesla

ΝΕΑ

Μπορεί η Τesla να ακύρωσε την εξέλιξη και παραγωγή του Model 2, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ωστόσο το ευρύτερο σχέδιο της εταιρείας αφορά στην αυτόνομη οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Ο Ίλον Μασκ «τράβηξε την πρίζα» για το μικρό και οικονομικά προσιτότερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Tesla. Όμως ο στόχος του, σε ό,τι αφορά στην αυτοκινητοβιομηχανία, είναι να επιβάλλει με τον τρόπο του την αυτόνομη οδήγηση.

Μετά την παρουσίαση του Cybertruck και την έναρξη των πωλήσεών του, ο επόμενος στόχος του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας είναι η δημιουργία και η κυκλοφορία στον δρόμο των ρομποταξί της.

Η πρώτη αναφορά του σε αυτά έχει γίνει πριν από περίπου πέντε χρόνια ως το επόμενο μεγάλο επιχειρηματικό σχέδιο αναφορικά με την αυτοκίνηση (η οποία πλησιάζει περισσότερο στην έννοια της λέξης).

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα, ο Μασκ έγραψε στον λογαριασμό του στο Χ (πρώην Twitter) ότι το ρομποταξί της Tesla θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 8 Αυγούστου (τρέχοντος έτους). Εφόσον δεν πρόκειται για ακόμα μία αναφορά του η οποία έχει ως στόχο τους μετόχους τότε στις αρχές του καλοκαιρινού μήνα θα δούμε την υλοποίησή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το όχημα θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η Tesla γι’ αυτό τον σκοπό και θα διαθέτει την πιο πρόσφατη και εκδοχή του συστήματος αυτόνομης οδήγησης «FSD» («Full Self-Driving»).

Ο Ίλον Μασκ έγραψε ότι «από τη στιγμή που θα επιτραπεί νομικά η χρήση των οχημάτων αυτόνομης οδήγησης στους δρόμους κάποιος θα είναι σε θέση να πάρει το αυτοκίνητο απ’ όπου βρίσκεται για να πάει στον προορισμό του. Όταν επιβιβαστεί σε αυτό θα μπορεί να κοιμηθεί, να διαβάσει ή να κάνει ό,τι άλλο επιθυμεί μέχρι να φτάσει στο τέλος της διαδρομής του».

Advertisement

Επιπλέον, ο Μασκ δήλωσε πως κάποιος θα μπορεί να λειτουργεί και ως άλλος επιχειρηματίας, καθώς θα δύναται να νοικιάζει το αυτοκίνητό του ως ταξί σε όσους θα θέλουν να κάνουν μια διαδρομή όταν ο ίδιος δεν θα χρειάζεται να το χρησιμοποιήσει, κερδίζοντας χρήματα.