Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Tesla εισβάλλει και στην Ινδία!

Ελλάδα 20:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Tesla εισβάλλει και στην Ινδία!

ΝΕΑ

H Tesla εισβάλλει και στην Ινδία!

ΝΕΑ

Μια φορολογική μεταρρύθμιση διευκολύνει τις εισαγωγές ηλεκτρικών και η εταιρεία του Ίλον Μασκ δεν θα έχανε την ευκαιρία.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική της Ινδίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι εταιρείες που επενδύουν στη χώρα, μπορούν να εισάγουν έως και 8.000 αυτοκίνητα ετησίως με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή.

Η Tesla ξεκίνησε την παραγωγή δεξιοτίμονων αυτοκινήτων στο εργοστάσιό της στη Γερμανία, για εξαγωγές στην Ινδία εντός του τρέχοντος έτους, όπως αποκαλύπτει το Reuters, καθώς προχωρά ταυτόχρονα σε σημαντικές επενδύσεις στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον πλανήτη!

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αντιπροσωπεία της Tesla αναμένεται να επισκεφθεί την Ινδία αργότερα, αυτόν τον μήνα, για να εξετάσει τοποθεσίες για ένα τοπικό εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων, που θα απαιτούσε επένδυση περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι σαφές ποιο μοντέλο σκοπεύει να εξάγει η Tesla στην Ινδία. Αυτή τη στιγμή παράγει μόνο το Model Y στο εργοστάσιό της κοντά στο Βερολίνο.

Η Ινδία τον περασμένο μήνα μείωσε τον φορολογικό συντελεστή εισαγωγής σε ορισμένα ηλεκτρικά οχήματα, εάν οι κατασκευαστές τους επενδύσουν τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια στη χώρα και ξεκινήσουν την παραγωγή εκεί, εντός τριών ετών. Η κίνηση είναι μια νίκη για την Tesla, η οποία είχε ασκήσει πιέσεις για μήνες για χαμηλότερους φόρους, αλλά αντιμετώπισε αντίσταση από τις τοπικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική της Ινδίας, οι εταιρείες μπορούν να εισάγουν έως και 8.000 αυτοκίνητα ετησίως με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή. Το γεγονός ότι επιλέχθηκε το εργοστάσιο της Γερμανίας για την παραγωγή δεξιοτίμονων αυτοκινήτων, όταν τα περισσότερα εξ’ αυτών κατασκευάζονται σ’ αυτό της Σαγκάης, για να καλύψουν τις αγορές της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας, αποδίδεται στην πρόσφατη δέσμευση του Μασκ, προς τους Γερμανούς εργαζόμενους.