Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τί κερδίζει η Apple από τη συνεργασία με Porsche και Aston Martin;

Ελλάδα 9:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τί κερδίζει η Apple από τη συνεργασία με Porsche και Aston Martin;

ΝΕΑ

Τί κερδίζει η Apple από τη συνεργασία με Porsche και Aston Martin;

ΝΕΑ

Η ιδιαίτερη συμφωνία της του αμερικανικού κολοσσού με τις δύο premium μάρκες και η προσαρμογή του CarPlay.

Advertisement
Advertisement

Στα τέλη του 2023, η Apple έβαλε σάρκα και οστά στην πρόθεσή της να ενισχύσει το Apple CarPlay, προσελκύοντας δύο premium μάρκες, την Porsche και την Aston Martin.

Η ανακοίνωση επικεντρώθηκε σε εκείνες τις μάρκες που συνεργάζονται με την Apple, για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες εκδόσεις του CarPlay, σχεδιασμένες να περιλαμβάνουν όλες τις οθόνες του αυτοκινήτου και όχι μόνο την κεντρική.

Από τεχνολογική άποψη, αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή η Apple σπάνια αφήνει την προσαρμογή να εισχωρήσει στα προϊόντα της: η Hermès και η Nike το έκαναν στο Apple Watch, αλλά μέχρι εκεί.

Advertisement
Advertisement

Από τον Ιούλιο του 2023, η Porsche ενημέρωσε την εφαρμογή My Porsche, ώστε να είναι συμβατή με το CarPlay, παρέχοντας πρόσβαση σε μια σειρά από λειτουργίες αυτοκινήτου μέσα από το Apple CarPlay. Αλλά αυτό ήταν μόνο ένα σκαλοπάτι προς μια πιο ολοκληρωμένη ενοποίηση όλων των εφαρμογών, που έρχεται με τα μοντέλα του 2024, όπως η ηλεκτρική Macan και η νέα Taycan.

Για την Aston Martin, η προσέγγιση είναι ελαφρώς διαφορετική, καθώς η εγγενής εμπειρία infotainment βασίζεται σε ένα ξεπερασμένο σύστημα της Mercedes. Με την ενσωμάτωση και την εταιρική προσαρμογή της εμπειρίας Apple CarPlay, αυτό θα αλλάξει και μια μάρκα με τόσο συγκεκριμένο πελατολόγιο, θα ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις.

Υπάρχει και ένα ακόμα βασικό ερώτημα: τι αποκομίζει η Apple απ’ όλα αυτά; Η συνεργασία με την Porsche και την Aston Martin δίνει στην Apple δύο premium μάρκες, για να αναδείξει το CarPlay ως μια πιο βελτιωμένη πλατφόρμα. Ο τεχνολογικός κολοσσός μπορεί να περιορίσει την προσαρμογή που προσφέρει μόνο σε premium μάρκες βραχυπρόθεσμα, ανοίγοντας την όρεξη σε ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες.