Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κάνουν στην Ελλάδα σπάνιες Mercedes, Maybach και το τρίκυκλο του 1886; (+video)

Ελλάδα 11:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι κάνουν στην Ελλάδα σπάνιες Mercedes, Maybach και το τρίκυκλο του 1886; (+video)

ΝΕΑ

Τι κάνουν στην Ελλάδα σπάνιες Mercedes, Maybach και το τρίκυκλο του 1886; (+video)

ΝΕΑ

Το Newsauto αποκαλύπτει τα αυτοκίνητα που θα δείξει τις επόμενες μέρες η Mercedes στο Golden Hall. Από το πρώτο της τρίκυκλο, την SL Pagoda, την θρυλική 190Ε EVO1, τα ηλεκτρικά της μοντέλα μέχρι και την επιβλητική υπερπολυτελέστατη Maybach…

Advertisement
Advertisement

Έντεκα κορυφαία και ορισμένα εξ’ αυτών σπάνια μοντέλα φέρνει στην Ελλάδα η Mercedes Benz Hellas. Ξεκινώντας ιστορικά από το… 1886, οπότε και ο Carl Benz κατασκεύασε και πατεντάρισε το πρώτο όχημα, μέχρι το σημερινό 2022 όπου τα επιβλητικά μοντέλα με το αστέρι έρχονται για να αλλάξουν και να διαμορφώσουν την αυτοκινητιστική ιστορία.

Το ρεπορτάζ… τρέχει και το Newsauto αποκαλύπτει σήμερα τη θεματολογία των επόμενων ωρών και ημερών, που θα κάνει γνωστή η Mercedes σε εκδήλωση που οργανώνει στο Golden Hall με την ονομασία “Past to the Future”. Μαζί με τον Γιώργο Σαργιαννίδη «κατασκηνώσαμε» έξω από τα γραφεία της εισαγωγικής εταιρείας και περιμέναμε να καταγράψουμε τα σπάνια αυτοκίνητα που πάτησαν επί ελληνικού εδάφους

Γιατί ήρθαν στην Ελλάδα οι σπάνιες Mercedes;

Advertisement
Advertisement

Το βράδυ της Πέμπτης 5 Μαΐου και λίγο μετά τις 11 το βράδυ, άνοιξε η πύλη των εγκαταστάσεων της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Mercedes. Δύο αυτοκινητάμαξες ξεκίνησαν την πορεία τους μεταφέροντας αυτοκίνητα με τεράστια ιστορία, αυτοκίνητα με επιδόσεις, ηλεκτρικά και υπερπολυτελή.

Έντεκα μοντέλα μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Golden Hall όπου το διάστημα 7-14 Μαΐου η Mercedes διοργανώνει την εκδήλωση “Past to the Future” στo πιο σύγχρονο εμπορικό κέντρο. Εκεί οι φίλοι της αυτοκίνησης θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά εντυπωσιακά μοντέλα της γερμανικής φίρμας και να ταξιδέψουν στο χρόνο με αυτοκίνητα που έχουν γράψει ιστορία.

Και η θρυλική E 190 EVO1

Για παράδειγμα η 450 SL (η συγκεκριμένη είναι του 1974), όπου η παραγωγή της άγγιξε τις 66.298 μονάδες και ήταν η πρώτη SL με V8 μηχανικό σύνολο. Η πανέμορφη SL Pagoda του 1966 με την παραγωγή των 48.912 μονάδων.

Advertisement

Η αγαπημένη των Petrolheads, 190Ε 2.5 στην έκδοση EVO1, ένα αυτοκίνητο που κατάφερε να κερδίσει 46 φορές στο DTM (γερμανικό πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού). Η εν λόγω έχει παραχθεί σε μόλις 502 μονάδες (άλλες 502 η έκδοση EVO2), είναι αυτή με τη χαμηλή αεροτομή και εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο 2.5 λίτρων που αποδίδει 235 ίππους.

Από εκεί και πέρα είδαμε το παρόν και το μέλλον της Mercedes που είναι τα ηλεκτρικά της μοντέλα, EQA, EQB, EQE και EQS όπως και η υβριδική (Plug-in) C 300e.

Advertisement

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρώτο αυτοκίνητο του κόσμου!

Μία από τις εκπλήξεις είναι ένα μοντέλο που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι η SL 55 AMG. Το σπορ αυτοκίνητο εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο 4.0 λίτρων απόδοσης 476 ίππων και κοστίζει 239.500 ευρώ.

Ωστόσο το μοντέλο που κλέβει την παράσταση και έρχεται και αυτό για πρώτη φορά στην Ελλάδα είναι το πρώτο πατενταρισμένο όχημα που κατασκεύασε ο Carl Benz το 1886. Το τρίκυκλο των 290 κιλών έφτασε με κλειστό φορτηγό στο χώρο του Golden Hall και θα αποκαλυφθεί στο ελληνικό κοινό το βράδυ της Παρασκευής 6 Μαΐου.

Advertisement

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε ΠΡΩΤΟΙ τη διαδικασία μεταφοράς και «στησίματος» στο Golden Hall με τα 11 μοντέλα της Mercedes.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ψυχικό: Μισό εκατομμύριο ευρώ «παρκαρισμένο» στο δρόμο
1,5 εκατομμύριο ευρώ παρκαρισμένο στο Κολωνάκι
Προλάβετε τα τελευταία Nissan GT-R