Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι είναι το Free2Move του PSA Group;

Ελλάδα 7:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι είναι το Free2Move του PSA Group;

ΝΕΑ

Τι είναι το Free2Move του PSA Group;

ΝΕΑ

Οι κάτοικοι στην πολυσύχναστη πόλη του Παρισιού θα έχουν σύντομα πρόσβαση σε ένα στόλο 550 ηλεκτρικών οχημάτων, χάρη στην κοινή χρήση του Free2Move από την PSA Group. Παράδειγμα προς μίμηση μοιάζει ήδη…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Σύντομα η πολύτιμη υπηρεσία κοινόχρηστων οχημάτων στη Γαλλία θα προσφέρει στους χρήστες μια πληθώρα μοντέλων Peugeot iOn και Citroen C-Zero προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Τα δύο αυτοκίνητα μπορεί να είναι μικρά, αλλά θα έχουν το κατάλληλο μέγεθος για τους δρόμους του Παρισιού που συχνά επιβαρύνονται με μποτιλιάρισμα. Για τη συγκεκριμένη χρήση, οι ντόπιοι απαιτείται να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή σχεδόν 10 ευρώ. Εναλλακτικά, οι χρήστες μπορούν να αποφασίσουν να μην χρησιμοποιήσουν τη συνδρομή και αντί αυτής να πληρώσουν 0,39 ευρώ ανά λεπτό.

Τα iOn και C-Zero είναι ηλεκτρικά, ενώ προσφέρεται επίσης δωρεάν χώρος στάθμευσης σε εξουσιοδοτημένους δημόσιους χώρους σε όλη την πόλη. Η ασφάλιση περιλαμβάνεται επίσης στην αμοιβή και θα υπάρχουν αφιερωμένες ομάδες προσωπικού του Free2Move που θα διασφαλίζουν ότι τα αυτοκίνητα παραμένουν φορτισμένα με ηλεκτρικό ρεύμα. Από τότε που ξεκίνησε ως ενιαίο εμπορικό σήμα ενοποιώντας όλες τις υπηρεσίες κινητικότητας του Ομίλου PSA, το Free2Move επεκτάθηκε σε 12 χώρες και εξυπηρετεί πάνω από 1,5 εκατομμύρια χρήστες με στόλο 65.000 οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Ο όμιλος PSA επέστρεψε στην αγορά των ΗΠΑ το 2017 με την χρήση του Free2Move. Η υπηρεσία διαμοιρασμού διαδρομών διατίθεται σήμερα σε 33 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα. “Μέσα σε μόλις δύο χρόνια από την κυκλοφορία του, το Free2Move έχει ήδη περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια χρήστες σε 12 χώρες και ένα στόλο 65.000 οχημάτων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε την υπηρεσία ανταλλαγής αυτοκινήτων στο Παρίσι και σχεδιάζουμε επίσης να επεκτείνουμε την προσφορά μας στην γύρω περιοχή πολύ σύντομα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Free2Move, Brigitte Courtehoux.

Free2move-paris-tsiro-640