Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι είναι αυτή η συλλεκτική Toyota GR Supra;

Ελλάδα 6:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι είναι αυτή η συλλεκτική Toyota GR Supra;

ΝΕΑ

Τι είναι αυτή η συλλεκτική Toyota GR Supra;

ΝΕΑ

H Toyota GR Supra δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Όμως, χρειάζεται να γνωρίσουμε αυτή που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota αποφάσισε να εδραιωθεί ξανά στην ιστορία της ως ένας κατασκευαστής (και) σπορ αυτοκινήτων. Δεν είναι μόνο η διαχρονική προσπάθειά της να προστατεύει το περιβάλλον με τη δημιουργία κινητήρων που εκπέμπουν λιγότερους ρύπους.

Είναι και η φιλοσοφία και το ταλέντο των Ιαπώνων να βελτιώνονται συνέχεια και κατά συνέπεια να βελτιώνουν και ό,τι με το οποίο καταπιάνονται.

Για παράδειγμα, η GR Supra GT4 100th Edition Tribute. Είναι μια ειδική, συλλεκτική έκδοση της αγωνιστικής GR Supra GT4 Evo με την οποία η Toyota Gazoo Racing συμμετέχει σε αγώνες ταχύτητας και αντοχής στη συγκεκριμένη κατηγορία (σημ.: GT4).

Advertisement
Advertisement

Βεβαίως, η GR Supra GT4 100th Edition Tribute είναι μια εξοπλιστική έκδοση η οποία μπορεί να κυκλοφορεί στον δρόμο. Οι άνθρωποι της εταιρείας αποφάσισαν να τη δημιουργήσουν για να γιορτάσουν την κατασκευή 100 αγωνιστικών αυτοκινήτων από το 2019, οπότε παρουσιάστηκε η παρούσα, πέμπτη κατά σειρά, γενιά του μοντέλου.

Η GR Supra GT4 100th Edition Tribute θα κατασκευαστεί, επίσης, μόνο σε 100 αριθμημένες μονάδες, οι οποίες θα είναι συλλεκτικές και θα διατεθούν αποκλειστικά στην ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement

Στο αμάξωμα, τοποθετούνται αυτοκόλλητες μεμβράνες σε μαύρο και πορτοκαλί χρώμα («Plasma Orange») πέραν του κανονικού του (κόκκινο, εν προκειμένω). Διαθέτει αεροδυναμικές προσθήκες στους προφυλακτήρες και στα μαρσπιέ και μια πρόσθετη αεροτομή στο πίσω μέρος του.

Advertisement

Επίσης, έχει τους λογότυπους «100th» και «Supra» στο πλάι, καθώς και αξεσουάρ που έχει δημιουργήσει η Gazoo Racing για το μοντέλο, όπως τα καλύμματα από ανθρακονήματα στους εξωτερικούς καθρέφτες.

Ο τρίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η ανάρτηση της συγκεκριμένης έκδοσης είναι χαμηλότερη κατά 3,5 εκατοστά, σε σχέση με την κανονική έκδοση της GR Supra.

Advertisement

Επίσης, τοποθετούνται αμορτισέρ Evo T1 της Bilstein τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν σε δέκα διαφορετικές επιλογές αναφορικά με τη σκληρότητά τους.

Τέλος, υπάρχουν τροχοί της Protrack One, splitter της AC Schnitzer στον εμπρός προφυλακτήρα και σπορ εξάτμιση της Milltek.

Η GR Supra GT4 100th Edition Tribute παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Έσσης (Γερμανία). Όπως ανακοινώθηκε, η τιμή πώλησής της εκεί θα ξεκινά από τα 68.900 ευρώ, ποσό το οποίο είναι κατά 16.050 ευρώ μεγαλύτερο από τη βασική τιμή της GR Supra στην εγχώρια αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γίνε καλύτερος οδηγός με την Τεχνητή Νοημοσύνη της Toyota (+video)
Το Toyota Hilux γίνεται και υβριδικό
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Toyota GR Supra με χειροκίνητο κιβώτιο