Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι γίνεται με τη Detroit Electric;

Ελλάδα 5:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι γίνεται με τη Detroit Electric;

ΝΕΑ

Τι γίνεται με τη Detroit Electric;

ΝΕΑ

Οι μήνες περνούν και δεν φαίνεται πουθενά φως στο βάθος του τούνελ για τη Detroit Electric.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Όπως ενδεχομένως θυμάστε από παλαιότερα άρθρα μας, το πλάνο της αμερικανικής εταιρείας αφορούσε στην έναρξη παραγωγής του SP:01 τον Αύγουστο του 2013. Παρότι το διθέσιο ηλεκτρικό που παρουσιάστηκε επίσημα στην Έκθεση της Σαγκάης έλαβε θερμή υποδοχή, δεν υπήρξε η ίδια θέρμη στις τσέπες των αφεντικών της Detroit Electric.

Τον Αύγουστο, αντί να βγαίνει το πρώτο μοντέλο από τη γραμμή παραγωγής, γνωστοποιήθηκε πως ακόμα η εταιρεία (που αποτελεί μετενσάρκωση εκείνης που είχε παύσει τις εργασίες της το μακρινό 1939) δεν είχε καταφέρει καν να εξαγοράσει το χώρο που προβλεπόταν να «γεννιούνται» τα SP:01.

Advertisement
Advertisement

Από τότε, έχουν περάσει 7μιση μήνες αλλά θετική εξέλιξη δεν υπάρχει. Μάλιστα, σύμφωνα με τη DetroitBureau, υπάρχει η σκέψη η γραμμή παραγωγής να μην είναι τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ολλανδία!

Παράλληλα, το ρεπορτάζ αυτό γίνεται λόγος για πρόθεση της Detroit Electric να δημιουργήσει και ένα πιο… απλό ηλεκτροκίνητο όχημα, σε μέγεθος… πόλης και αντίστοιχη τιμή καθώς οι εκτιμήσεις για το SP:01 (περισσότερα για αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ) είναι πως θα κοστίζει πάνω από 150.000 δολάρια.