Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έναρξη παραγωγής για το σπορ διθέσιο ηλεκτρικό

Ελλάδα 5:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έναρξη παραγωγής για το σπορ διθέσιο ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Έναρξη παραγωγής για το σπορ διθέσιο ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Η νέα εποχή της Detroit Electric άρχισε και επίσημα. Η αμερικάνικη εταιρεία που έχει περάσει πλέον σε βρετανικά χέρια κατασκευάζει στο εργοστάσιό της στο Λίμινγκτον Σπα, στην κεντρική Αγγλία. Το πρώτο SP:01 είναι έτοιμο και θα ταξιδέψει για να συναντήσει τον ιδιοκτήτη του, στο εξωτερικό. Οι πωλήσεις σε Ευρώπη και Ασία αρχίζουν εντός του Νοεμβρίου, σε τιμές που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το μηδενικών ρύπων SP:01 φέρει ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 285 PS, το οποίο συνδυάζεται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο μίας σχέσης. Προαιρετικά δίνεται η δυνατότητα επιλογής αυτόματου με δύο σχέσεις μετάδοσης ή 6τάχυτου μηχανικού. Το μήκους 3,88 m. coupe της Detroit Electric διαφημίζεται ως «το πιο γρήγορο διθέσιο ηλεκτρικό μοντέλο». Χάρη στη χρήση ανθρακονήματος το βάρος του έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα 1.175 kg), γεγονός που του επιτρέπει να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,9 sec, ενώ αγγίζει σε τελική ταχύτητα τα 250 km/h. Οι μπαταρίες προσφέρουν αυτονομία 288 km.

Το SP:01 εφοδιάζεται με εφαρμογή η οποία ονομάζεται SAMI (Smartphone Application Managed Infotainment). Χρησιμοποιεί τεχνολογία Android και είναι συμβατή με το Android Auto. Οι χρήστες SAMI θα μπορούν μέσω του κινητού να αναζητούν σταθμούς φόρτισης πλησίον τους, να κάνουν κράτηση για χρόνο φόρτισης, να ελέγχουν το επίπεδο φόρτισης, να θέτουν σε λειτουργία το κλιματισμό κ.α.

Advertisement
Advertisement