Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ηλεκτρικό διθέσιο της Detroit Electric

Ελλάδα 20:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ηλεκτρικό διθέσιο της Detroit Electric

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ηλεκτρικό διθέσιο της Detroit Electric

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με τιμή στα 135.000 δολάρια θα αρχίσει την εμπορική του πορεία τον Αύγουστο SP:01 της Detroit Electric. Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναβιώνει μετά από 74 χρόνια, καθώς είχε σταματήσει τις εργασίες της το 1939. Επανιδρύθηκε και πάλι πριν από 5 χρόνια και σήμερα παρουσιάζει το περιορισμένης παραγωγής διθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Τα σχέδια προβλέπουν την κατασκευή 999 αντιτύπων του SP:01, αλλά το εργοστάσιο στο Ντιτρόιτ έχει τη δυνατότητα ετήσιας παραγωγής 2.500 μονάδων. Σχεδιαστικά, το πρώτο μοντέλο της Detroit Electric έχει επηρεαστεί από τη Lotus Elise. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς αρκετά στελέχη της αμερικάνικης εταιρείας προέρχονται από τη Lotus. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το SP:01 με την αποσπώμενη οροφή μπορεί να καλύψει έως 300 km με μία φόρτιση, ενώ φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 250 km/h.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στις 20 Απριλίου στη Σαγκάη, κατά την επίσημη παρουσίαση του ηλεκτρικού μοντέλου. Η Detroit Electric σκοπεύει να οδηγήσει στη γραμμή παραγωγής άλλα δύο μοντέλα πριν το τέλος του 2014.[nggallery id=2297]