Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι φέρνει το μέλλον των ηλεκτρικών της Jaguar;

Ελλάδα 14:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι φέρνει το μέλλον των ηλεκτρικών της Jaguar;

ΝΕΑ

Τι φέρνει το μέλλον των ηλεκτρικών της Jaguar;

ΝΕΑ

Σε φάση έντονης κινητικότητας μπαίνει η βρετανική εταιρία, η οποία ήταν από τις πρώτες που μπήκαν στην κούρσα της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

H Jaguar I-Pace, μαζί με την τρέχουσα γκάμα μοντέλων της εταιρίας, θα αποσυρθεί μέχρι το 2025, όπως επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JLR Adrian Mardell.

Αυτό σηματοδοτεί μια αλλαγή από προηγούμενα σχέδια που μιλούσαν για την ενίσχυση και συνέχιση της παρουσίας της I-Pace παράλληλα με νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες ημερομηνίες διακοπής εκκρεμούν, ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματος της επερχόμενης γκάμας οχημάτων που βασίζεται στην εξειδικευμένη ηλεκτρική αρχιτεκτονική JEA, η οποία έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στα τέλη του 2024.

Advertisement
Advertisement

Ο Mardell υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης της παρουσίας του ηλεκτροκίνητου I-Pace στην αγορά, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ευρωπαϊκές περιοχές, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τους κανονισμούς περί εκπομπών ρύπων της υπόλοιπης γκάμας της εταιρίας.

Όσον αφορά τη μελλοντική γκάμα της Jaguar, ο στόχος για τον όγκο πωλήσεων έχει τεθεί στα 4.000 αυτοκίνητα ανά μήνα, μια μείωση από τις λίγο πάνω από 5.000 μηνιαίες πωλήσεις που καταγράφηκαν το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Η αλλαγή αυτή αποδίδεται στην προτεραιότητα που δίνει η JLR σε πιο κερδοφόρα μοντέλα όπως τα Range Rover, Range Rover Sport και Land Rover Defender λόγω της έλλειψης τσιπ.

Advertisement

Παρόλο που τα μεγαλύτερα μοντέλα κατασκευάζονται με βάση την αρθρωτή αρχιτεκτονική MLA, η οποία θα αποτελέσει την βάση για ένα Range Rover EV το 2024, ο Mardell τόνισε την ανάγκη για την ξεχωριστή αρχιτεκτονική JEA της Jaguar να φιλοξενήσει πιο κομψά αμαξώματα, γεγονός που απαιτεί μεγαλύτερο μεταξόνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Jaguar ετοιμάζει ηλεκτρικό super GT
Φρεσκάρισμα για την Jaguar i-Pace
Δοκιμή: Jaguar I-Pace EV400

Advertisement