Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι ετοιμάζει προσεχώς η Apple;

Ελλάδα 9:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι ετοιμάζει προσεχώς η Apple;

ΝΕΑ

Τι ετοιμάζει προσεχώς η Apple;

ΝΕΑ

Η Apple απασχόλησε το κοινό αρκετά τους περασμένους μήνες γύρω από τις προθέσεις της να κατασκευάσει το δικό της όχημα, παραμένει εξαιρετικά μυστική για τις αυτοκινητικές φιλοδοξίες της, ωστόσο, οι New York Times έχουν μάθει κάτι ενδιαφέρον για τις τελευταίες εξελίξεις της “ανήσυχης” γύρω από τους τέσσερις τροχούς εταιρίας…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στις διεργασίες, η Apple αναπτύσσει υπηρεσία αυτοεξυπηρέτησης, η οποία θα μεταφέρει τους εργαζομένους μεταξύ των διαφορετικών κτιρίων της. Θεωρείται ότι αυτό το λεωφορείο θα είναι ένα εμπορικό όχημα από μια υπάρχουσα αυτοκινητοβιομηχανία που θα διαθέτει ένα αυτόνομο σύστημα οδήγησης με τεχνολογία της Apple.

Πριν από μερικά χρόνια, η πρόθεση της Apple να επενδύσει στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν το κρυφό μυστικό της βιομηχανίας. Ονομάστηκε το εγχείρημα Titan, η τεχνολογική εταιρεία ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα της Tesla και να ξεκινήσει με το δικό της όχημα προκειμένου να διαταράξει μαζικά την αγορά. Ωστόσο, πέρυσι μάθαμε ότι η Apple είχε μειώσει τις φιλοδοξίες αυτές και επικεντρώθηκε αποκλειστικά στην εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Apple-Autonomous-Shuttle-tsiro-640

Η επερχόμενη υπηρεσία μεταφοράς της Apple θα μετενσαρκωθεί από την PAIL και θα μεταφέρει τους υπαλλήλους από το γραφείο της εταιρείας στο Cupertino της Καλιφόρνια κάτω από το δρόμο προς το Palo Alto. Ενώ η υπηρεσία δεν λειτουργεί ακόμα, είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει ένα κρίσιμο εργαλείο για την εταιρεία, ώστε να δοκιμάσει τις τεχνολογίες της σε πραγματικές συνθήκες.

Τον Απρίλιο, η Apple έλαβε έγκριση από το τμήμα αυτοκινήτων της Καλιφόρνιας για να δοκιμάσει την αυτόνομη τεχνολογία της σε τρία Lexus RX 450h με αυτόνομη οδήγηση.