Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι ετοιμάζει η MINI για το μέλλον;

Ελλάδα 9:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι ετοιμάζει η MINI για το μέλλον;

ΝΕΑ

Τι ετοιμάζει η MINI για το μέλλον;

ΝΕΑ

Η MINI δεν έχει μόνο ηλεκτρικά σχέδια, αλλά θέλει να αναθερμάνει το ενδιαφέρον του κοινού και για τα συμβατικά της μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

H MINI προχωρά με εντατικούς ρυθμούς την μετάβαση της προς την ηλεκτροκίνηση, όμως παράλληλα έχει στόχο να μεγαλώσει την γκάμα της με μοντέλα που θα απευθύνονται σε ένα πιο ευρύ κοινό.

Το νέο αφεντικό της εταιρίας Stefanie Wurst, θέλει η εταιρία να επανατοποθετηθεί στην κατηγορία των SUV, με δύο νέα μοντέλα, τα οποία θα προστεθούν και τρία αμιγώς ηλεκτρικά.

Παράλληλα σκέφτεται να μπει στην κατηγορία των οικογενειακών hatchback τύπου Golf με ένα μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Clubman.

Advertisement
Advertisement

To Clubman ήταν η μεγαλύτερη έκδοση του MINI Hatchback του 2007, και στη συνέχεια μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, φθάνοντας σε μέγεθος το Countryman, κάτι που μπέρδεψε το κοινό.

Όπως εξήγησε το αφεντικό της εταιρίας, αυτή την στιγμή η μάρκα έχει ένα μικρό και χαμηλό αυτοκίνητο, ένα μικρό και ψηλό αυτοκίνητο, και ένα μεγάλο και ψηλό αυτοκίνητο. Δεν έχει όμως κάτι μεγάλο και χαμηλό, να μην είναι δηλαδή SUV.

Advertisement

Tο Clubman μπορεί να γίνει μεγαλύτερο, αλλά θα συνεχίσει να βασίζεται στην πλατφόρμα FAAR του BMW Group, η οποία έχει αναπτυχθεί πάνω στην παλαιότερη πλατφόρμα UKL η οποία είναι η βάση για όλη την γκάμα των MINI.

Το Clubman είναι από τα παλαιότερα αυτοκίνητά της, με το μοντέλο της τρέχουσας γενιάς να είναι επτά ετών.

Advertisement

Σύμφωνα με φήμες που προέρχονται από το εσωτερικό της εταιρίας, η MINI εξελίσσει ένα hatchback στο μέγεθος και την φιλοσοφία του VW Golf.

Σε κάθε περίπτωση, όποιο μοντέλο και αν προκύψει, θα διατηρήσει τα βασικά γνωρίσματα της μάρκας, όπως την ξεχωριστή σχεδίαση αλλά και τα μοναδικά οδηγικά χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι εξελίξεις τρέχουν για το Mini Aceman
Mini… παγωτατζίδικο στο μουσείο της BMW
Το σκουριασμένο ελληνικό Mini που έγινε παγκόσμιο θέμα

Advertisement