Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Peugeot, οι πωλήσεις και τα CO2…

Ελλάδα 14:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Peugeot, οι πωλήσεις και τα CO2…

ΝΕΑ

Η Peugeot, οι πωλήσεις και τα CO2…

ΝΕΑ

Η Peugeot σημείωσε αύξηση πωλήσεων 10,4% το 2017 – ενώ ανοδικά κινείται και το 2018-  και οι λόγοι για αυτό είναι δυο: η ανάπτυξη εκτός Ευρώπης και τα ολοένα και περισσότερα SUV που παρουσιάζει, τα οποία αποτελούν το… καυτό εμπορικό κομμάτι της αγοράς τα τελευταία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Peugeot Jean-Philippe Imparato, δεν απαιτούνται αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την Peugeot για την κάλυψη των απαιτήσεων εκπομπών CO2, αφού ο Γαλλικός όμιλος έχει πιάσει εδώ και χρόνια τα όρια που θα απαιτούνται!

Έτσι λοιπόν θα υπάρχει ένα μείγμα ηλεκτρικών, υβριδικών, βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βασίζονται σε συμβατικά μοντέλα. Μέχρι το 2019, το 8% της γραμμής θα καλυφθεί από  ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, ενώ μέχρι το 2020 το ποσοστό παρακαλώ θα σκαρφαλώσει στο 50% (υβριδική ή ηλεκτρική γκάμα).

Advertisement
Advertisement

“Θέλω η Peugeot να είναι ο ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση, οπότε, μέχρι το 2019, το 8% της σειράς μοντέλων θα ηλεκτροδοτηθεί. Και, μέχρι το 2020, το 50% θα προσφέρει ηλεκτροκίνητες παραλλαγές.” Είπε χαρακτηριστικά ο Jean-Philippe Imparato και συνέχισε:

“Η ηλεκτρική μετάβαση για τη Peugeot δεν είναι στο μέλλον, είναι τώρα. Κατά τα επόμενα 10 χρόνια, πιστεύω ότι είναι σωστό να παράγουμε ένα ειδικό ηλεκτρικό μοντέλο, γι αυτό τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μια αρθρωτή πλατφόρμα διότι αυτό θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε τη μέγιστη κάλυψη όλων των αγορών. Θα συνδυαστεί και με τις τέσσερις ενέργειες: ηλεκτρικό, υβριδικό, βενζίνη και πετρέλαιο. Θέλω επίσης να δημιουργήσω ένα πλήρες οικοσύστημα υπηρεσιών για την ηλεκτροκίνηση. Εάν θέλετε να κάνετε διακοπές ή να διανύσετε 620 μίλια, πρέπει να έχετε μια λύση κινητικότητας για να ολοκληρώσετε το οικοσύστημα. Οι ιδιοκτήτες δεν θα έχουν μόνο ένα αυτοκίνητο, θα έχετε πρόσβαση στο οικοσύστημα μας για την κινητικότητα”.