Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θέσεις εργασίας επιφέρει η νέα Porsche Taycan

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θέσεις εργασίας επιφέρει η νέα Porsche Taycan

ΝΕΑ

Θέσεις εργασίας επιφέρει η νέα Porsche Taycan

ΝΕΑ

Η Porsche κυκλοφόρησε νέες λεπτομέρειες σχετικά με την παραγωγή της Taycan EV στο κεντρικό της εργοστάσιο – που αλλού – στο Zuffenhausen. Με την παραγωγή της, η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι απομακρύνεται από την παραδοσιακή αρχή μιας γραμμής συναρμολόγησης. Πιο συγκεκριμένα, η Porsche θα γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα χρησιμοποιεί συστήματα μεταφοράς χωρίς οδηγό σε συνεχή διαδικασία παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ονομάζεται παραγωγή ευέλικτης γραμμής και θα επιτρέψει στην Porsche να συνδυάσει την ευελιξία της συναρμολόγησης με τα πλεονεκτήματα της παραδοσιακής αρχής της συνεχούς παραγωγής. Επιπλέον, θα επιτρέψει επίσης περισσότερους κύκλους εργασίας χρησιμοποιώντας τον ίδιο χώρο. Η διαδικασία παραγωγής ονομάστηκε Taycan και θα αξιοποιεί τον άνθρακα, κάτι που η Porsche θέλει να επιτύχει σε όλα τα οχήματα που φτιάχνει. Το πρόγραμμα Taycan θα έχει σημαντικό αντίκτυπο και στο εργατικό δυναμικό της Porsche. Περίπου 1.200 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στο Zuffenhausen μόνο για το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καθιστώντας το “έναν από τους μεγαλύτερους δημιουργούς θέσεων εργασίας στην ιστορία της Porsche”.

Ωστόσο, όλοι αυτοί οι νέοι υπάλληλοι δεν θα ασχολούνται αποκλειστικά με την Taycan. Ορισμένοι από αυτούς θα κατασκευάσουν επίσης και άλλα δύο σπορ αυτοκίνητα, καθώς η Porsche στοχεύει στη δημιουργία μιας ομάδας αποτελούμενης από έμπειρους στα σπορ αυτοκίνητα και νέο προσωπικό. Οι τελευταίοι θα υποβληθούν σε προγράμματα κατάρτισης μεγάλης κλίμακας. Η εταιρία αναφέρει ότι επενδύει 6 δις ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα και προβλέπει ότι πάνω από το 50% των μοντέλων που θα παραδοθούν από το 2025 θα είναι ηλεκτρικά. Παρά τις σημαντικές επενδύσεις, η φίρμα λέει ότι το περιθώριο κέρδους τουλάχιστον σε ποσοστό 15% παραμένει αμετάβλητο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Porsche αναμένει αύξηση των εσόδων από ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες.

Advertisement
Advertisement

Όπως πάντα, η εταιρεία θέλει να μας υπενθυμίσει τη σχέση μεταξύ μηχανοκίνητου αθλητισμού και αυτοκινήτων παραγωγής. Για παράδειγμα, η Taycan χρησιμοποιεί τεχνολογία 800 Volt, ακριβώς όπως η Porsche 919 Hybrid. Αυτό επιτρέπει στην μπαταρία ιόντων λιθίου να προσφέρει 100 km εμβέλειας μετά από μόλις τέσσερα λεπτά επαναφόρτισης. Προφανώς, αυτό απαιτεί ισχυρά συστήματα φόρτισης, κάτι που κατέστη δυνατό από το Porsche Mobile Charger Connect με χωρητικότητα μέχρι 22kW. Μέχρι το τέλος του 2019 η εταιρεία δεσμεύεται να κατασκευάσει 400 σταθμούς φόρτισης υψηλής ισχύος σε όλη την Ευρώπη. Αυτό είναι μέρος της κοινοπραξίας Ionicity που περιλαμβάνει επίσης τις BMW, Daimler και Ford.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πρωτοβουλία Electrify America του VW Group θα δει την εγκατάσταση της υποδομής σε 300 σταθμούς αυτοκινητοδρόμων από το 2019. Επιπλέον, η Porsche σχεδιάζει επίσης να εγκαταστήσει πάνω από 2.000 σημεία φόρτισης AC σε σημεία αιχμής όπως ξενοδοχεία σε 20 αγορές πριν από την έναρξη της Taycan. Η τελική έκδοση παραγωγής της ηλεκτρικού Porsche Taycan θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 2019, με τις πωλήσεις να ξεκινούν λίγο αργότερα.

Porsche-taycan-production-tsiro-640