Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

“Θάνατος” στο συμβατικό κλειδί

Ελλάδα 16:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

“Θάνατος” στο συμβατικό κλειδί

ΝΕΑ

“Θάνατος” στο συμβατικό κλειδί

ΝΕΑ

Η νέα εφαρμογή των smartphone που ονομάζεται Perfectly Keyless θα μπορούσε να συμβολίζει το τέλος για τα κλειδιά του αυτοκινήτου, παρέχοντας πρόσβαση σε αυτό μέσω ενός κινητού τηλεφώνου. Τα κλασικά κλειδιά αυτοκινήτων θα μπορούσαν σύντομα να αποτελέσουν παρελθόν, καθώς η Bosch έχει αναπτύξει μια νέα εφαρμογή που βασίζεται σε smartphone και έχει σχεδιαστεί για να τα αντικαταστήσει.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ονομάζεται Perfectly Keyless, η Bosch λέει ότι η εφαρμογή μεταφέρει όλη τη λειτουργικότητα ενός φυσικού κλειδιού, αλλά είναι πολύ πιο ασφαλές λόγω του σημαντικά μειωμένου κινδύνου κλοπής. Κάθε ψηφιακό κλειδί είναι μοναδικό για το smartphone ενός χρήστη και συνδέεται ασύρματα με το αυτοκίνητο μέσω αισθητήρων. Το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει αυτόματα όταν ο ιδιοκτήτης βρίσκεται σε απόσταση δύο μέτρων από το όχημα και ενεργοποιεί προκαθορισμένες ρυθμίσεις όπως είναι για παράδειγμα η τοποθέτηση της ιδανικής θέσης του καθίσματος του οδηγού αλλά και των καθρεφτών.

Καθώς το κλειδί λειτουργεί με τη χρήση κοντινού πεδίου επικοινωνίας (NFC), ακόμη κι αν η μπαταρία του τηλεφώνου σας εξαντληθεί, το ψηφιακό κλειδί θα εξακολουθήσει να λειτουργεί. Εάν το τηλέφωνο που φέρει το κλειδί έχει χαθεί ή κλαπεί, μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί για να αποφευχθεί η κλοπή του οχήματος. Το κύριο όφελος αυτής της τεχνολογίας, λέει η Bosch, είναι η εφαρμογή της για οχήματα που έχουν πολλαπλούς χρήστες. Κάθε χρήστης του οχήματος θα αποκτήσει ένα μοναδικό ψηφιακό κλειδί, αφαιρώντας την ανάγκη να οργανώσει τις παραδόσεις κλειδιών στο μέλλον. Η Bosch θα παρουσιάσει τη συγκεκριμένη πρωτοποριακή τεχνολογία στην έκθεση IAA Commercial Vehicle στο Ανόβερο στις 19 Σεπτεμβρίου.

Advertisement
Advertisement