Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα τρέξει και στο Ντακάρ η BMW; (+video)

Ελλάδα 2:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα τρέξει και στο Ντακάρ η BMW; (+video)

ΝΕΑ

Θα τρέξει και στο Ντακάρ η BMW; (+video)

ΝΕΑ

Δείτε ένα εκπληκτικό video στις ερήμους της Μέσης Ανατολής που αφήνει υπόνοιες ότι η BMW ετοιμάζει την είσοδό της σε αγώνες τύπου Ντακάρ.

Advertisement
Advertisement

Η BMW βρίσκεται αυτή την περίοδο σε μία έντονη δραστηριότητα σε ό,τι έχει να κάνει με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Εν αναμονή της απίστευτης ΧΜ που θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες, η εταιρία από την Βαυαρία έδωσε στην δημοσιότητα ένα πολύ εντυπωσιακό video με ένα ηλεκτρικό τετρακίνητο πρωτότυπο.

Το ονομάζει Dune Taxi και εκ πρώτης όψεως δείχνει ως ένα αγωνιστικό όχημα από αυτά που συμμετέχουν σε αγώνες τύπου Ντακάρ στην κατηγορία Exreme E. Το video αυτό δημιουργήθηκε από το τμήμα Μέσης Ανατολής της BMW και δείχνει το Dune Taxi σε σκηνές καταιγιστικής δράσης στις ερήμους της περιοχής.

Μέσα από το video μας αποκαλύπτονται και ορισμένα τεχνικά του αυτοκινήτου, ενώ βλέπουμε και την σχεδιαστική του προσέγγιση, η οποία ακολουθεί την λογική των αγωνιστικών της κατηγορίας, έχοντας αρκετά στοιχεία από την αισθητική των BMW όπως τη μάσκα με τα νεφρά.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν επίσης πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, τεράστιοι τροχοί για μεγάλη απόσταση από το έδαφος και μία διαδρομή 400 χιλιοστών για την αγωνιστικά εξελιγμένη ανάρτηση.

Σύμφωνα με την εταιρία, το Dune Taxi είναι ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο με αμάξωμα κατασκευασμένο από φυσικά υλικά τα οποία έχουν ενισχυθεί με carbon fiber. Οι ηλεκτροκινητήρες που το κινούν παράγουν συνδυαστική ισχύ 544 ίππων και 1.000 Nm ροπής με την κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς.

Advertisement

Στο πολύ δυναμικό video το αυτοκίνητο το οδηγεί ένας γνωστός αγώνων αυτού του τύπου, ο Abdo Feghali και κάνει διάφορα extreme οδηγικά κόλπα, ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα ή σε μεγάλες ταχύτητες με άλματα στους αμμόλοφους.

Advertisement

Μένει να δούμε αν όλο αυτό είναι μία ακριβή παραγωγή για την προετοιμασία του κοινού για την ΧΜ ή αν η BMW έχει αποφασίσει να στηθεί απέναντι στην Audi στο πρωτάθλημα Extreme E. Πάντως, το αυτοκίνητο φαίνεται έτοιμο να μπει σε αγώνα και μακάρι να δούμε την BMW να αυξάνει εκθετικά το ενδιαφέρον μας για το Ντακάρ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΟΔΔΥ: Στο «σφυρί» μια σπάνια αντίκα BMW Touring 2000!
Τρομάζουν τα άλογα της πιο ισχυρής BMW M όλων των εποχών
Όλα όσα γνωρίζουμε για τη Neue Klasse της BMW