Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα θέλατε αυτό το υπέροχο Saab Sonett III;

Ελλάδα 11:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα θέλατε αυτό το υπέροχο Saab Sonett III;

ΝΕΑ

Θα θέλατε αυτό το υπέροχο Saab Sonett III;

ΝΕΑ

Θα θέλατε ένα σπάνιο, κίτρινο κουπέ με αναδυόμενους προβολείς έναντι 11.100 ευρώ; Ναι, παρακαλώ, το Saab Sonett έχει την κατάλληλη απάντηση.

Advertisement
Advertisement

Αναζητάτε ένα σπάνιο και κλασικό κουπέ σε μια λογική τιμή αγοράς; Τυχεροί είστε, αλλά καλό ακόμα κι αν δεν είστε, αυτό το φανταστικό Saab Sonett θα πρέπει να είναι στη λίστα των επιθυμιών σας.

Δεν είναι απλώς ένα απίστευτο αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο είναι ένα πολύ καθαρό Sonett III του 1972 που πρόκειται να εισαχθεί στον διαδικτυακό ιστότοπο δημοπρασιών “The Market”. Η τιμή της εκτίμησης; Υπολογίζεται πως ξεκινά από τα 11.000 ευρώ.

Το Sonett σχεδιάστηκε αρχικά στα μέσα της δεκαετίας του 1950 ως δίχρονο, δίθυρο roadster, αλλά μόνο έξι από τα Mk1 εντάχθηκαν στην παραγωγή. Στη συνέχεια, το 1966 κυκλοφόρησε το πρώτο Sonett II – κυρίως για την αμερικανική αγορά – επίσης με δίχρονο κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό διήρκεσε μόνο ένα χρόνο, αφού το 1967 το Sonett υιοθέτησε τον κινητήρα V4 της Ford, προκειμένου να πληροί τους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων.

Μετάβαση στο 1970 και τελικά φτάνουμε στο Sonett III. Ο κινητήρας Ford V4 παρέμεινε, αλλά η Saab επανασχεδίασε πλήρως το Sonett, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων προβολέων.

Advertisement

Το μοντέλο παρέμεινε στην αγορά για τέσσερα χρόνια και μόλις πάνω από 8.000 μονάδες κατασκευάστηκαν, με τις νεότερες εκδόσεις όπως αυτή να έχει στα σωθικά της τον κινητήρα V7 1,7 λίτρων σε αντίθεση με την αρχική μονάδα των 1,5 λίτρων. Δυστυχώς, οι κανονισμοί των ΗΠΑ δεν διαφοροποίησαν την ισχύ, οπότε και ο 1.7 περιορίστηκε στους σχεδόν 70 ίππους απόδοσης.

Advertisement

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το εσωτερικό. Απλό αλλά τέλειο. Και χωρίς αμφιβολία θα έχετε δει τα μόλις 120.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Λοιπόν, ποιος θα αγοράσει αυτό το πράγμα και θα μας το δανείσει για πάντα; Σίγουρα όχι ο καθένας…

Διαβάστε επίσης:
Επιστρέφει το Saab 9-3

Mε 200 km αυτονομία το ηλεκτρικό Saab 9-3
Ιδού το τελευταίο εργοστασιακό Saab 9-3