Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mε 200 km αυτονομία το ηλεκτρικό Saab 9-3

Ελλάδα 11:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mε 200 km αυτονομία το ηλεκτρικό Saab 9-3

ΝΕΑ

Mε 200 km αυτονομία το ηλεκτρικό Saab 9-3

ΝΕΑ

Η ΝΕVS βάζει στην παραγωγή το ηλεκτρικό Saab 9-3 και μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Από το 2012 η Saab ανήκει στην NEVS (National Electric Vehicle Sweden), η οποία έχει παρουσιάσει κατά καιρούς πολλά σχεδία για το μέλλον της φίρμας. Σήμερα η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε πως βάζει τελικά στην παραγωγή την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του 9-3 που θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της Κίνας. Όπως μπορούμε να δούμε και στις σχετικές φωτογραφίες, το μοντέλο δεν παρουσιάζει διαφορές-σε επίπεδο εμφάνισης-συγκριτικά με το πάλαι ποτέ 9-3 και έτσι η αισθητική του διατηρείται αναλλοίωτη.

Advertisement
Advertisement

Αν και ακόμη δεν είναι γνωστά τα χαρακτηριστικά ισχύος του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η NEVS υποστηρίζει ότι η αυτονομία θα βρίσκεται στα 200 χιλιόμετρα με μια φόρτιση και η τελική ταχύτητα που θα προσφέρει δεν θα ξεπερνά τα 100 km/h.

Nevs-9-3-tsiro-1000

Advertisement

Οι Σουηδοί φιλοδοξούν-για αρχή τουλάχιστον-να παράγουν 50.000 ηλεκτρικά 9-3 κάθε χρόνο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά πολύ μέσα στα επόμενα χρόνια. Άλλωστε ο κύριος όγκος της παραγωγής θα διατεθεί αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας, όπου οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο μετά το 2020.