ΝΕΑ

Ιδού το τελευταίο εργοστασιακό Saab 9-3

Ελλάδα 10:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιδού το τελευταίο εργοστασιακό Saab 9-3

ΝΕΑ

Ιδού το τελευταίο εργοστασιακό Saab 9-3

ΝΕΑ

Η Saab είχε μια αξιοσημείωτη πορεία για σχεδόν επτά δεκαετίες της ζωής της. Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στον κόσμο παγκοσμίως αξιοσημείωτα μοντέλα όπως τα 900, 9000, 9-3 και 9-5, αλλά ατυχή γεγονότα οδήγησαν την αυτοκινητοβιομηχανία στο θάνατό το 2012. Όχι εντελώς, όμως…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η NEVS ανέλαβε την εταιρεία και δημιουργεί το πάλαι ποτέ 9 -3 σε ηλεκτροκίνητη μορφή χωρίς την άδεια χρήσης του ονόματος Saab. Το 9-3 μπορεί να έχει μετενσαρκωθεί ως όχημα που λειτουργεί με μπαταρία, αλλά βρήκαμε ένα από τα τελευταία αμιγώς Saab το οποίο πωλείται στην Ιταλία – και σαφώς είναι νέο. Αυτό το μαύρο 9-3 wagon είναι καταχωρημένο στο AutoScout24 ως νέο, ακόμα και με 90 χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Παρ ‘όλα αυτά, φαίνεται σαν να βγήκε τώρα από τη γραμμή παραγωγής παρότι το μοντέλο έχει χρόνια στην πλάτη του. Το συγκεκριμένο είναι το τελευταίο Saab που θα μπορούσατε να αγοράσετε στον κόσμο σήμερα. Ναι μπορείτε να το αποκαλέσετε και σπάνιο.

Σύμφωνα με την καταχώρηση, πρόκειται για το τελευταίο Saab που παρήγαγε η εταιρεία πριν από την πτώχευσή της. Μεταφέρθηκε στην αντιπροσωπεία της Saab στο Pordenone, αλλά ποτέ δεν πωλήθηκε. Εκτός από το τελευταίο του είδους, το 9-3 station wagon τροφοδοτείται από τον κινητήρα ισχύος 130 ίππων TTiD4 Euro 5 turbodiesel, που συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Έτσι, είναι ντίζελ και έρχεται με τον κλασικό επιλογέα. Εκτός από τον πετρελαιοκινητήρα, το 9-3 station wagon διαθέτει σύγχρονους αισθητήρες στάθμευσης, συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth για κλήσεις ανοικτής συνομιλίας, αρκετούς αισθητήρες και πολλούς αερόσακους.

Advertisement
Advertisement

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε αυτό το αυτοκίνητο, προετοιμαστείτε να πληρώσετε € 31.000. Δεν είναι κακό, δεδομένου ότι πρόκειται για το τελευταίο εργοστασιακό Saab που θα μπορούσατε να αγοράσετε σήμερα. Μπορείτε επίσης να το επισκεφθείτε εάν βρίσκεστε στην Ιταλία, στην αντιπροσωπεία της Zanetti Omero & C. στην Pordenone.

The-last-new-saab-for-sale-tsiro-640