Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Θα παραμείνει σε τεχνητό κώμα ο Zanardi

Ελλάδα 11:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα παραμείνει σε τεχνητό κώμα ο Zanardi

ΑΓΩΝΕΣ

Θα παραμείνει σε τεχνητό κώμα ο Zanardi

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί να μην έχουμε νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Alex Zanardi αλλά στην παρούσα φάση, αυτά κρίνονται ως καλά νέα.

Advertisement
Advertisement

Μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε με το χειρήλατο ποδήλατο (handbike) του κατά τη διάρκεια του «Obiettivo Tricolore», όταν χτύπησε με φορτηγό, ο Ιταλός βρίσκεται στην πολυκλινική Santa Maria alle Scotte.

Μετά την επέμβαση νευροχειρουργικής και γναθοπροσωπικής, ο 53χρονος βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Όπως έχει γνωστοποιηθεί, είναι σε καταστολή, έχει διασωληνωθεί και αναπνέει με μηχανική υποστήριξη.

Το γεγονός πως η πρόγνωση του ιατρικού επιτελείου είναι εμπιστευτική μαρτυρά τη σοβαρότητα των τραυμάτων του Zanardi, αν όμως υπάρχει κάποιος που έχει μάθει να βγαίνει νικητής από μάχες που φαντάζουν άνισες, είναι αυτός.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που είναι σαφές είναι πως οι γιατροί δεν θα βιαστούν να βγάλουν τον Ιταλό από το τεχνητό κώμα – ειδικά από τη στιγμή που η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή.

Ο Zanardi έκανε δύο περάσματα από τη Formula 1, την περίοδο 1991-1994 όταν και οδήγησε για λογαριασμό των Jordan, Minardi και Lotus και το 1999 με τη Williams που του εμπιστεύτηκε την FW21 μετά την κατάκτηση δύο συνεχόμενων τίτλων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού και το CART.

Advertisement

Θεσμό στον οποίο επέστρεψε το 2001, όταν και είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στην πίστα του Λάουσιτζ με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό των κάτω του άκρων. Πράγμα που δεν κατάφερε να του πατήσει φρένο αφού συνέχισε την αγωνιστική του καριέρα, τρέχοντας με ειδικά τροποποιημένα οχήματα ενώ παράλληλα διακρίθηκε και στην χειρήλατη ποδηλασία, κατακτώντας τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Παραολυμπιάδες!

Διαβάστε ακόμα:
Μία βόλτα στο βρεγμένο Σίλβερστον (video)

Advertisement

Ο Leclerc κάνει βόλτες με την SF100 στους δρόμους του Μαρανέλο (vid)

Φημολογία για νέα επέμβαση στον Michael Schumacher