Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα είναι ανταγωνίσιμη μία τετράπορτη Mercedes C-Class Coupe;

Ελλάδα 5:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα είναι ανταγωνίσιμη μία τετράπορτη Mercedes C-Class Coupe;

ΝΕΑ

Θα είναι ανταγωνίσιμη μία τετράπορτη Mercedes C-Class Coupe;

ΝΕΑ

Είναι γεγονός ότι η επιλογή ανάμεσα σε μοντέλα των Mercedes-Benz, Audi και BMW μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά επειδή μια ρεαλιστική ματιά σε κάθε μία από τις παραπάνω φίρμες αποκαλύπτει πόσο εξαιρετικά είναι τα προϊόντα τους.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Βέβαια, την τελική απόφαση έχει ο ίδιος ο υποψήφιος αγοραστής, καθώς υπολογίζει σημαντικούς παράγοντες, όπως την εμπιστοσύνη που έχει το κάθε εμπορικό σήμα και την αξιοπιστία. Για τους λόγους αυτούς, η μάχη ανάμεσα στις τρεις εταιρείες, σε κάθε σχεδόν κατηγορία είναι ανελέητη, από τα μεσαία μοντέλα έως τα πολυτελή SUV.

Ωστόσο, υπάρχει μία κατηγορία, αυτή των τετράθυρων σεντάν-κουπέ, όπου η Mercedes δείχνει να υπολείπεται σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό, που δεν είναι άλλος από το Audi A5 Sportback και την BMW 4 Gran Coupe. Οι ιθύνοντες της φίρμας από τη Στουτγάρδη ακόμα δεν έχουν στα πλάνα τους μία αντίστοιχη έκδοση, βασισμένη στο πάτωμα της C-Class, ένα στοιχείο που θεωρούμε ότι αποτελεί «μείον», καθώς είναι πολλοί αυτοί που επιθυμούν ένα αυτοκίνητο που να συνδυάζει στυλ και πρακτικότητα, χωρίς να θέλουν να πληρώσουν αρκετά περισσότερα χρήματα για να αποκτήσουν μία E-Class ή μία CLS.

2015-588388mercedes-benz-clc-render1-chariatis-530

Advertisement

Η Audi λάνσαρε το A5 Sportback το 2009 και το μοντέλο αποδείχθηκε αρκετά δημοφιλές. Η BMW από την άλλη περίμενε μέχρι το 2014 για να αποκαλύψει τη σειρά 4 Gran Coupe, ως πιο κομψή και πιο σπορ εναλλακτική λύση στη Σειρά 3. Από πλευράς Mercedes ακόμα δεν έχουμε δει κάποιο πρωτότυπο μοντέλο ή δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα σχετικά με τα μελλοντικά πλάνα που να αφορούν την παραγωγή ενός τέτοιου μοντέλου. Μία απλή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι η Mercedes κοιτώντας τους αριθμούς αποφάσισε ότι δεν έχει έρθει ακόμα η κατάλληλη στιγμή για να μπει στη συγκεκριμένη κατηγορία, αν και η BMW αποκάλυψε ότι η έκδοση Gran Coupe αντιπροσωπεύει το 54% του συνόλου των πωλήσεων της σειράς 4 παγκοσμίως. Ποιος ξέρει;

maxresdefault-chariatis-640

Advertisement