Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Θα είχε ελπίδες στην αγορά το Baccara Concept;

Ελλάδα 12:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα είχε ελπίδες στην αγορά το Baccara Concept;

Mobility

Θα είχε ελπίδες στην αγορά το Baccara Concept;

Mobility

Το σχέδιο που αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας μεταξύ Renault και Samsung, θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα και ίσως να είχε και πολύ καλές προοπτικές στην αγορά με τη χρήση κατάλληλων μπαταριών που θα του έδιναν χαρακτήρα αστικού δρομέα.

Advertisement
Advertisement

Το Baccara Concept σχεδιάστηκε από τον Guillaume Mazerolle κατά τη διάρκεια του πενταμήνου πρακτικής του στο στούντιο Renault Samsung Design στη Νότια Κορέα.

Ο Mazerolle, υπό την καθοδήγηση των εκτελεστικών σχεδιαστών Raphael Linari και Andrey Basmanov, με τους Seonhong Lee και Minseok Kang να είναι υπεύθυνοι για την τρισδιάστατη απεικόνισή του, σχεδίασε ένα εξαιρετικά καλαίσθητο μικρό μοντέλο. Προκειμένου να βρει την ιδέα, ο Mazerolle εξέτασε για πρώτη φορά την κίνηση στην πρωτεύουσα της χώρας της Σεούλ, αναγνωρίζοντας ότι τα μελλοντικά αυτοκίνητα θα χρειαστεί να συρρικνωθούν σε μέγεθος καθώς οι αστικές περιοχές γίνονται πιο πολυσύχναστες.

Advertisement
Advertisement

«Σήμερα, οι πόλεις είναι γεμάτες από μεγάλα αυτοκίνητα όπως SUV και sedan», λέει ο Mazerolle. «Στο μέλλον, οι πόλεις καθώς μεγαλώνουν, ο χώρος που απομένει δεν θα επιτρέψει την κυκλοφορία μεγάλων και ογκωδών αυτοκινήτων, κάτι που φυσικά φαίνεται και σήμερα ως μεγεθυνόμενο πρόβλημα. Φανταζόμαστε ότι το 2025 η κοινή χρήση αυτοκινήτων θα συνεχίσει να προχωρά, ενώ τα πρώτα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν. Πιστεύουμε όμως ότι η απόλαυση της οδήγησης θα επιβιώσει και ότι ορισμένοι θα προτιμούν πάντα την ατομική κινητικότητα». Το Baccara προορίζεται να αντιπροσωπεύει το «απόλυτο premium ατομικό συμπαγές EV για πόλεις» και τουλάχιστον από άποψη στυλ, είναι σίγουρα πιο δυναμικό από κάτι σαν το Renault Zoe ή το Mini Electric.

Προχωρώντας στο σχεδιασμό, υπάρχει μια πλήρως γυάλινη καμπίνα με ορατότητα 360 μοιρών, μια ισχυρή διαγώνια γραμμή στο προφίλ και μια μονάδα οπίσθιου φωτισμού που φτάνει μέχρι τις λαβές των θυρών – αυτό έγινε έτσι ώστε να αυξηθεί οπτικά το μήκος του αυτοκινήτου. Όσο μπορούμε κρίνουμε ένα τελείως υποθετικό σχέδιο που βλέπουμε μόνο σε ψηφιακό σκίτσο, πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο και ευχάριστο στην όψη μικρό αυτοκίνητο που θα αποτελούσε πραγματικά ευχάριστη έκπληξη το να το δούμε κάποια στιγμή στον «πραγματικό κόσμο».

Advertisement

Δείτε ακόμα: Το SUV της Samsung

Advertisement

Ο εσωτερικός κόσμος του ηλεκτρικού Renault Twingo

Δοκιμή: Νέο Renault Captur 1.3TCe EDC 130PS

 

Advertisement