Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα φτιάξει και η Microsoft το δικό της αυτοκίνητο;

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα φτιάξει και η Microsoft το δικό της αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Θα φτιάξει και η Microsoft το δικό της αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Μετά την Apple και την Google φαίνεται ότι και η Microsoft θα μπορούσε να εμπλακεί πιο ενεργά στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Apple, η Google και τώρα ενδεχομένως η Microsoft βάζουν στο στόχαστρο την αυτοκινητοβιομηχανία, σηματοδοτώντας μια στροφή σε άλλους τομείς πέρα από τον παραδοσιακό τομέα της τεχνολογίας.

Ενώ η Apple και η Google έχουν ήδη εδραιωθεί στο λογισμικό και τις υπηρεσίες για την αυτοκινητοβιομηχανία, η είσοδος της Microsoft στον χώρο θα μπορούσε να έχει διαφορετική προσέγγιση.

Σε αντίθεση με τα φιλόδοξα σχέδια της Apple για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού οχήματος από το μηδέν, η Microsoft φαίνεται να τείνει προς το λογισμικό και τις υπηρεσίες cloud, παρά προς την ανάπτυξη υλικού.

Advertisement
Advertisement

Σε μια προσέγγιση με έμφαση στο cloud η στρατηγική της Microsoft δίνει έμφαση στις επιχειρηματικές λύσεις και όχι στα καταναλωτικά προϊόντα.

Πάντως κάποιοι σκέφτονται ότι η Microsoft θα μπορούσε να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο και δείχνουν μια πρώτη ιδέα για το πως θα μπορούσε να είναι.

Η ιδέα ενός “Microsoft Car” που φτιαγμένο από Τεχνητή Νοημοσύνη δείχνει ένα ηλεκτρικό σεντάν που θυμίζει τα μοντέλα της Tesla, διακοσμημένο με τα χρώματα και την υπογραφή της Microsoft.

Advertisement

Παρόλο που αυτή η ιδέα μπορεί να μην υλοποιηθεί σε όχημα παραγωγής, υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες εικασίες γύρω από τα εγχειρήματα των τεχνολογικών κολοσσών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αντίθετα, το πολυαναμενόμενο σχέδιο ηλεκτρικού οχήματος της Apple, που φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει το 2028, στοχεύει κατά κύριο λόγο στην αυτόνομη οδήγηση.

Advertisement

Παρά τα αρχικά σχέδια συνεργασίας με παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Hyundai, η Apple στράφηκε προς μια ανεξάρτητη προσέγγιση, παρόμοια με τη διαδικασία ανάπτυξης του iPhone.

Η Google, από την άλλη πλευρά, εστιάζει στο λογισμικό με το Android Automotive, ενσωματώνοντας υπηρεσίες της Google σε λειτουργικά συστήματα οχημάτων.

Με ενσωματωμένες λειτουργίες όπως οι Χάρτες Google και το Assistant, το Android Automotive στοχεύει να βελτιώσει την εμπειρία οδήγησης, αξιοποιώντας παράλληλα το εκτεταμένο οικοσύστημα της Google.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ChatGPT εισβάλει στα αυτοκίνητα
Η Apple προαναγγέλλει την παρουσίαση του αυτοκινήτου της
Η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει περαιτέρω το Android Auto