Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τελική με το Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye (VIDEO)

Ελλάδα 11:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τελική με το Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye (VIDEO)

ΝΕΑ

Τελική με το Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye (VIDEO)

ΝΕΑ

Το Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye προσφέρει την απόδοση ενός supercar, με 808 ίππους σε ένα «πακέτο» που πωλείται στις ΗΠΑ με τιμή εκκίνησης τα €64.000.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις του μοντέλου, η Dodge υποστηρίζει πως τα 100 χλμ./ώρα από στάση, είναι υπόθεση μόλις 3,4 δευτερολέπτων και σε 10,8” το Challenger SRT Hellcat Redeye έχει καλύψει τα 400 μέτρα (που είναι το μήκος της ευθείας- πίστας για τους αγώνες dragster).

Για την τελική δε του συγκεκριμένου πανίσχυρου μοντέλου, η κατασκευάστρια κάνει λόγο για 326 χλμ./ώρα. Το πεδίο δοκιμών Johnny Bohmer στο Merritt Island της Φλόριντα, είναι ένα από τα λίγα μέρη στη Γη όπου τα αυτοκίνητα μπορούν να φτάσουν με ασφάλεια και νόμιμα στην τελική τους ταχύτητα. Ο διάδρομος έχει μήκος 5,15 χιλιόμετρα και χρησιμοποιήθηκε για να δούμε τη μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει το Challenger SRT Hellcat Redeye. Το συγκεκριμένο video τραβήχτηκε πέρυσι, αλλά ανεβάστηκε στο youtube πολύ πρόσφατα.

Advertisement
Advertisement

Για όσους θέλουν να θυμηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης έκδοσης του Dodge Challenger, αξίζει να αναφέρουμε πως το υπερτροφοδοτούμενο V8 σύνολο με χωρητικότητα 6,2 λίτρων, αποδίδει 808 ίππους και μέγιστη τιμή ροπής 97,8 (!) kgm. Επίσης, θυμίζουμε πως το Hellcat Redeye δεν είναι πλέον η δυνατότερη εκδοχή του μοντέλου, μια και το νέο SRT Super Stock που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες, εμφανίζεται με τον ίδιο κινητήρα αλλά και 11 ίππους παραπάνω, φτάνοντας συνολικά τους 819.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Νέες ρετρό εκδόσεις για το Dodge Challenger

Από τα… σαπάκια στράφηκαν στα «ρημάδια» μεταχειρισμένα

Advertisement

Σε 7 αντί για 150 ημέρες ο χρόνος ανανέωσης για άδειες οδήγησης