Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα δίνατε 268.000 ευρώ για αυτό το Defender;

Ελλάδα 13:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα δίνατε 268.000 ευρώ για αυτό το Defender;

ΝΕΑ

Θα δίνατε 268.000 ευρώ για αυτό το Defender;

ΝΕΑ

Το τμήμα Classic της Land Rover αποκάλυψε ένα εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής Defender, με αναφορές στο ένδοξο παρελθόν της εταιρείας στην αναζήτηση των ορίων που μπορεί να κινηθεί εάν αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Το Classic Defender Works V8 Trophy II βασίζεται σε μοντέλα Defender που κατασκευάστηκαν από το 2012 έως το 2016.

Το Classic Defender Works V8 Trophy II θα παραχθεί μόλις σε 25 μονάδες, με τιμή που θα ξεκινά από τα 268.000 ευρώ και βασίζεται στα Defender που κατασκευάστηκαν από το 2012 έως το 2016. Κάθε ένα από τα 25, θα απογυμνωθεί και θα ανακατασκευαστεί «στο χέρι», έχοντας αναβαθμισμένη ανάρτηση, ισχυρότερα φρένα και βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης. Το μοντέλο θα έχει κάτω από το εμπρός καπό έναν βενζινοκινητήρα V8 με χωρητικότητα 5,0 λίτρων, που αποδίδει 400 ίππους και 514 Nm ροπής, στοιχεία που θα «εκμεταλλεύεται» ένα κιβώτιο ταχυτήτων με 8 σχέσεις.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά, το μοντέλο αποκτά ένα ασπρόμαυρο καμουφλάζ και γυαλιστερές μαύρες ζάντες 18 ιντσών. Η Land Rover λέει ότι στη σχεδίαση περιλαμβάνονται οι 23 τοποθεσίες που έχει επισκεφτεί η εταιρεία, στις οποίες τα αυτοκίνητά της κατά το παρελθόν, κινήθηκαν και τις «κατέκτησαν». Στο αμάξωμα επίσης διακρίνεται ένας «εργάτης» εμπρός, το ματ μαύρο καπό (για τον περιορισμό των αντανακλάσεων στα μάτια του οδηγού) και μια φωτιστική μπάρα 1,2 μέτρων αποτελούμενη από LED’s, καθώς και το εξωτερικό roll bar που τονίζει τον ακραίο χαρακτήρα του μοντέλου.

Στο εσωτερικό, το περιορισμένης παραγωγής Defender είναι εξοπλισμένο με ασπρόμαυρα δερμάτινα καθίσματα. Ένα σύστημα infotainment, που περιλαμβάνει και δορυφορική πλοήγηση αλλά και δυνατότητα σύνδεσης κινητού τηλεφώνου, έχει τοποθετηθεί από το τμήμα Classic της εταιρείας. Ο Michael van der Sande, Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος Special Vehicle Operations της Jaguar Land Rover, δήλωσε πως «το Defender έχει κατακτήσει εδάφη σε όλο τον κόσμο και το τελευταίο μας Classic Works V8 Trophy II, τιμά αυτή την κληρονομιά με τον μοναδικό εξωτερικό σχεδιασμό του και όχι μόνο».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mε Land Rover Defender P400e PHEV στην Ευρυτανία (+video)
Land Rover Defender 512 ίππων από τη Manhart
Defender 130, ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση (+video)

Advertisement