Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα μπορούν να ασφαλίζονται για κλοπή τα οχήματα τύπου Citroen Ami;

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα μπορούν να ασφαλίζονται για κλοπή τα οχήματα τύπου Citroen Ami;

ΝΕΑ

Θα μπορούν να ασφαλίζονται για κλοπή τα οχήματα τύπου Citroen Ami;

ΝΕΑ

Όσα οχήματα διαθέτουν άδεια μοτοποδηλάτου δεν ασφαλίζονται. Σύντομα πολλές ασφαλιστικές εταιρείες θα προσθέσουν αυτή την παροχή στα συμβόλαιά τους για τα τετράτροχα οχήματα αυτής της κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Τα μικρά οχήματα πόλης έχουν αρχίσει σιγά – σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους στους ελληνικούς δρόμους. Πρόκειται για μικρά αυτοκίνητα που είναι κυρίως ηλεκτρικά και έχουν περιορισμένη αυτονομία όσο και αντίστοιχα περιορισμένη υψηλή τελική ταχύτητα.

Μεταξύ αυτών είναι και το Citroen Ami το λανσάρισμα του οποίου ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου. Το συγκεκριμένο έχει ανώτατη τελική ταχύτητα τα 45χλμ./ώρα ενώ η αυτονομία του αγγίζει τα 75 χιλιόμετρα. Λόγω των χαρακτηριστικών που διαθέτει και επειδή έχει χαμηλό βάρος κατατάσσεται στην κατηγορία των μοτοποδηλάτων.

Στην εν λόγω κατηγορία συναντούμε δίτροχα και τρίτροχα που δεν ξεπερνούν τα 45 χλμ./ώρα όπως και ελαφρά τετράτροχα.

Advertisement
Advertisement

Νέα κατηγορία – νέα υπηρεσία

Ωστόσο είναι γνωστό πως τα μοτοποδήλατα δεν ασφαλίζονται για κλοπή, γεγονός που ίσως προβληματίσει πολύ τους ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων. Οι ασφαλιστικές εταιρείες αποφεύγουν να ασφαλίζουν τα δίτροχα και τρίτροχα αλλά πλέον με την μαζική προσθήκη των τετράτροχων αναμένεται να δούμε αλλαγές στον συγκεκριμένο τομέα.

«Πρόκειται για μία νέα κατηγορία οχημάτων και αυτό είναι κάτι που ήδη το εξετάζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Το ερχόμενο διάστημα θα υπάρχει διαθέσιμη και η υπηρεσία για ασφάλεια κλοπής στα τετράτροχα με άδεια μοτοποδηλάτου. Είναι κάτι που θα δούμε πολύ σύντομα στην ασφαλιστική αγορά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής Marketing της πλατφόρμας insurancemarket.gr, Στέφανος Φαλκονάκης.

Advertisement

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας

Αξίζει να σημειώσουμε πως ήδη στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν αρκετά τέτοιου είδους οχήματα και σύντομα η γκάμα θα προστεθεί με καινούριες προτάσεις, τόσο από γνωστές μάρκες όσο και από άλλες που είναι άγνωστες στη χώρα μας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To νέο Citroen Ami των 5.500 ευρώ (video)
Το λιλιπούτειο Citroen Ami έγινε off-road
Citroen Ami για ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό Σώμα – Για πού προορίζονται