Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα μπει στην παραγωγή το Alfieri;

Ελλάδα 7:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα μπει στην παραγωγή το Alfieri;

ΝΕΑ

Θα μπει στην παραγωγή το Alfieri;

ΝΕΑ

Ένα από τα πρωτότυπα που κλέβουν την παράσταση στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι αναμφίβολα το Maserati Alfieri Concept. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Πόσο μακριά είναι όμως το συγκεκριμένο concept, από μία, περιορισμένης έστω παραγωγής τελική έκδοση; Αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του Διευθύνοντος Συμβούλου του Groupo Fiat, Sergio Marchionne, όχι πολύ.

Ο Ιταλός μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σχετικά με το Alfieri Concept και παρότι δεν αποκάλυψε αν τελικά θα δοθεί το πράσινο φως για να μπει στην παραγωγή, έδωσε έναν θεωρητικό χρονικό ορίζοντα σε περίπτωση που αυτό συνέβαινε.

«Οι πλατφόρμες υπάρχουν, το ίδιο και οι κινητήρες. Από τεχνικής πλευράς, η παραγωγή του θα μπορούσε να ξεκινήσει σε 24 με 28 μήνες», είπε ο Marchionne.

Advertisement
Advertisement

Το Alfieri Concept μοιράζεται το πλαίσιο της GranTurismo MC Stradale, έχει όμως κατά 24 cm κοντύτερο μεταξόνιο για να ταιριάζει στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό V8 των 4,7 lt, απόδοσης 460 PS και 53 kgm ροπής. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς (όπως σε ένα καθαρόαιμο sport car) μέσω 6τάχυτου κιβωτίου, ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Περισσότερα για το εντυπωσιακό πρωτότυπο της Maserati, μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.