Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το μελλοντικό coupe της Maserati

Ελλάδα 1:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το μελλοντικό coupe της Maserati

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το μελλοντικό coupe της Maserati

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι πληροφορίες που είχαμε μεταδώσει σχετικά με την πρόθεση της ιταλικής μάρκας να φέρει στην παραγωγή ένα sport coupe επιβεβαιώθηκαν και στη Γενεύη γίναμε μάρτυρες του Alfieri. Το πρωτότυπο των 2+2 θέσεων θα περάσει στην παραγωγή μέσα στα επόμενα 2 χρόνια και θα αποτελέσει την απάντηση της Maserati στην F-Type της Jaguar.

Advertisement
Advertisement

TOY KΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Μοιράζεται το πλαίσιο της GranTurismo MC Stradale, έχει όμως κατά 24 cm κοντύτερο μεταξόνιο για να ταιριάζει στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου (2,7 m). Το Alfieri Concept έχει μήκος 4,59 m, πλάτος 1,93 m και ύψος 1,28 m. Εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό V8 των 4,7 lt, απόδοσης 460 PS και 53 kgm ροπής. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς (όπως σε ένα καθαρόαιμο sport car) μέσω 6τάχυτου κιβωτίου, ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Την αποστολή να φρενάρουν το ιταλικό αυτοκίνητο αναλαμβάνουν ανθρακονημάτινοι δίσκοι, δανεισμένοι από την GT MC Stradale, ενώ πίσω από τις ευμεγέθεις ζάντες (20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω) είναι ορατές οι βαμμένες μπλε δαγκάνες της Brembo. Στο μίνιμαλ εσωτερικό δένουν αρμονικά τα ρετρό στοιχεία (τιμόνι, αναλογικό ρολόι) με τις ψηφιακές οθόνες. [nggallery id=3196]

Advertisement
Advertisement

Η Maserati δούλευε τους τελευταίους μήνες πάνω στο Alfieri, θέλοντας να παρουσιάσει ένα μοντέλο, αντάξιο της 100ετούς ιστορίας της. Οι νέες Quattroporte και Ghibli τη βοήθησαν να εκτοξεύσει τις πωλήσεις της κατά 150% το 2013, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Το νέο coupe αλλά και το αναμενόμενο SUV θα της δώσουν επιπλέον ώθηση.

Το όνομα Alfieri δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Maserati, καθώς τις δεκαετίες ’40 και ’50 είχαν εμφανιστεί τα μοντέλα δρόμου και αγώνων Α6. O κωδικός προερχόταν από το όνομα δύο εκ των αδελφών Maserati (Alfieri) και τον 6κύλινδρο κινητήρα.