Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tετρακίνητη & πισωκίνητη η νέα BMW M5

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tετρακίνητη & πισωκίνητη η νέα BMW M5

ΝΕΑ

Tετρακίνητη & πισωκίνητη η νέα BMW M5

ΝΕΑ

Η επερχόμενη γενιά της BMW M5 αναμένεται να συγκεντρώσει τους προβολείς της δημοσιότητας, καθώς θα διαθέτει ένα σύστημα που θα επιτρέπει στον οδηγό να την μετατρέψει από πισωκίνητη… σε τετρακίνητη!

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Πριν μερικούς μήνες η Mercedes αποκάλυψε την AMG E63 S 4MATIC+, η οποία διαθέτει τετρακίνηση με σύστημα Drift Mode. Φυσικά, η BMW ετοιμάζει την δική της απάντηση και αυτή ακούει στο όνομα Μ5 (F90). Oι πληροφορίες κάνουν λόγο για την πιο ισχυρή Μ5 όλων των εποχών, η οποία θα χρησιμοποιεί κινητήρα 4,4 λίτρων V8, απόδοσης 630 ίππων περίπου. Και τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ. Οι φήμες αναφέρουν ότι για πρώτη φορά θα δούμε την εφαρμογή ενός έξυπνου συστήματος που θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να μετατρέψει το αυτοκίνητο από πισωκίνητο…σε τετρακίνητο.

Advertisement
Advertisement

Όπως προκύπτει, οι ιθύνοντες της εταιρείας στρέφονται σε αυτή τη λύση θέλοντας να εξασφαλίσουν τα μέγιστα δυνατά όρια πρόσφυσης, με δεδομένο ότι η ιπποδύναμη θα ξεπεράσει τα 600 άλογα, χωρίς όμως να αλλοιώσουν τον πισωκίνητο fun to drive χαρακτήρα του αυτοκινήτου.Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Mercedes AMG E63 S 4MATIC+ διαθέτει 4λιτρο V8 κινητήρα, με διπλό τούρμπο και απόδοση 612 ίππων (0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δλ.).