Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέσσερα πολυτελή SUV για το… Βόρειο Πόλο

Ελλάδα 9:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέσσερα πολυτελή SUV για το… Βόρειο Πόλο

ΝΕΑ

Τέσσερα πολυτελή SUV για το… Βόρειο Πόλο

ΝΕΑ

Lamborghini Urus, Bentley Bentayga, Rolls-Royce Cullinan και Land Rover Defender Arctic Expedition. Φτάστε ως την… άκρη του κόσμου τυλιγμένοι στην πολυτέλεια.

Advertisement
Advertisement

Η Abimelec Design παίρνει τα πολυτελή SUV και μας τα παρουσιάζει έτοιμα για μια αποστολή στην Αρκτική που θα θέλαμε να συμμετάσχουμε.

Η αγορά είναι γεμάτη με SUV, αλλά δεν είναι κάθε μοντέλο έτοιμο για τις αυστηρές εξερευνήσεις εκτός δρόμου. Πολυτελείς μάρκες όπως η Bentley, η Rolls-Royce, όπως και η Lamborghini έχουν μπει στην αρένα των SUV, αν και θα ήταν δύσκολο να δούμε τα μοντέλα τους να εξερευνούν ανέγγιχτες περιοχές του κόσμου. Η Abimelec Design το τόλμησε (τουλάχιστον οπτικά) και μας παρουσιάζει τις Arctic Expedition των Lamborghini Urus, Bentley Bentayga, Rolls-Royce Cullinan και Land Rover Defender

Lamborghini Urus Arctic Expedition

Advertisement
Advertisement

Το σχήμα coupe της Lamborghini σημαίνει ότι λόγω λιγότερου χώρου τα αξεσουάρ εκτός δρόμου τοποθετούνται στην οροφή. Εκεί κρύβονται τα εφεδρικά ελαστικά και τα δοχεία επιπλέον καυσίμου. Η ανυψωμένη ανάρτηση ταιριάζει στους μεγαλύτερους τροχούς, οι οποίοι έχουν έξτρα «φτερά», εμπνευσμένα από το LM002. Στο εμπρός μέρος έχει τοποθετηθεί ένας «εργάτης» (βαρούλκο), το οποίο είναι βολικό όταν το βαρύ όχημα κολλήσει.

Bentley Bentayga Arctic Expedition

Advertisement

Η Bentayga διαθέτει τα απαραίτητα mods (μετατροπές/βελτιώσεις) που απαιτούνται για την εξερεύνηση, άγνωστων εδαφών (μεγάλα ελαστικά και μεγάλα φτερά) αλλά διαθέτει επίσης και ένα σετ ηλιακών πάνελ. Η υψωμένη ανάρτηση παρέχει άφθονη απόσταση από το έδαφος. Επιπλέον φώτα στον μπροστινό και τον πίσω προφυλακτήρα θα δώσουν έξτρα φωτισμό στις σκοτεινές νύχτες της Αρκτικής.

Advertisement

Rolls-Royce Cullinan Arctic Expedition

Η Rolls-Royce Cullinan, αντιμετωπίζει τα εμπόδια με ένα… απλό μαύρο bull bar στο μπροστινό μέρος και μία σχάρα οροφής με φώτα. Τα μεγάλα φτερά, τα μεγάλα ελαστικά (για κίνηση σε πάγο) και η ψηλή ανάρτηση κάνει έντονη την εμφάνιση εκτός δρόμου για να κατακτήσει την Αρκτική.

Advertisement

Land Rover Defender Arctic Expedition

Το Defender μπορεί να μην βρίσκεται στο ίδιο εύρος τιμών όπως τα άλλα, αλλά είναι επίσης αυτό που δεν φαίνεται πολύ διαφορετικό από την έκδοση παραγωγής. Ναι, έχει και αυτό μεγάλα φτερά για να καλύπτουν τα μεγαλύτερα ελαστικά και μια ανασχεδιασμένη «μάσκα». Το εφεδρικό ελαστικό είναι τοποθετημένο στην πίσω πόρτα και τα επιπλέον φώτα κατά μήκος της οροφής ταιριάζουν απόλυτα με την αισθητική του Land Rover. Είναι έτοιμο για μια περιπέτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Land Rover Defender 90 P300/P400
Αυτή είναι η «Goth» Rolls-Royce Cullinan του Drake
Bentley Bentayga Plug-in Hybrid: Ηρεμία εντός και εκτός πόλης (+video)