Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla προς δικηγορική εταιρεία: «Απολύστε τον συγκεκριμένο δικηγόρο»

Ελλάδα 4:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla προς δικηγορική εταιρεία: «Απολύστε τον συγκεκριμένο δικηγόρο»

ΝΕΑ

Tesla προς δικηγορική εταιρεία: «Απολύστε τον συγκεκριμένο δικηγόρο»

ΝΕΑ

Ο Elon Musk φαίνεται πως κρατάει ακόμη μανιάτικο την πρότερη εργασία ενός δικηγόρου στην Εθνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ενέδωσε η δικηγορική εταιρεία στις πιέσεις της Tesla;

Advertisement
Advertisement

Την άμεση απόλυση ενός εκ των δικηγόρων μεγάλης δικηγορικής εταιρείας, με την οποία συνεργάζεται, φαίνεται πως ζήτησε η Tesla, ως αντίποινα για τον πρότερο επαγγελματικό του βίο στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Ειδικότερα, το 2018 η τελευταία είχε υποβάλει αγωγή κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla, Elon Musk, σχετικά με τις αναρτήσεις του δισεκατομμυριούχου στο Twitter, μέσω των οποίων γνωστοποιούσε ότι είχε εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να ιδιωτικοποιήσει την Tesla, θέτοντάς την εκτός των διεθνών αγορών.

Ο Elon Musk και η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέληξαν σε διακανονισμό, με την Tesla και την ιδρυτή της να συμφωνούν να πληρώσουν έκαστος από 20 εκατ. δολάρια στις οικονομικές ρυθμιστικές αρχές.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ο στοχοποιημένος δικηγόρος εκείνη την περίοδο εργαζόταν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και μάλιστα είχε ανακρίνει τον Musk. Ο τελευταίος, λοιπόν, φαίνεται πως… το κρατάει μανιάτικο, μιας και πέρα από την καταβολή 20 εκατ. δολαρίων, κλήθηκε να εγκαταλείψει την προεδρία της Tesla.

Η απαίτηση της Tesla προς την δικαστική εταιρεία Cooley έγινε μέσω ενός εκ των δικηγόρων του Elon Musk.

Advertisement

Όπως προσθέτει η Wall Street Journal, η Cooley, η οποία εκπροσωπούσε την Tesla σε μια πληθώρα δικαστικών υποθέσεων, αρνήθηκε να προχωρήσει στην απόλυση του δικηγόρου.

Κατά συνέπεια, ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, άρχισε να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την αντικατάσταση της Cooley ή να αναθέτει την εκπροσώπησή του σε άλλα δικηγορικά γραφεία.

Advertisement

Αυτό, ωστόσο, που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι ότι επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Tesla, David Misler, στο παρελθόν είχε εργαστεί ως δικηγόρος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk συγκρούεται με ρυθμιστικές αρχές. Πέρυσι, η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Duke και ειδικός σε αυτοματοποιημένα συστήματα, Missy Cummings, ανέλαβε χρέη σύμβουλου στην αμερικανική αρχή οδικής ασφάλειας NHTSA, συμμετέχοντας σε μια έρευνα για το σύστημα Autopilot της Tesla.  

Η Cummings, η οποία στο παρελθόν είχε ασκήσει έντονη κριτική στο Autopilot δεν άργησε να μπει στο μικροσκόπιο του Elon Musk, ο οποίος την κατηγόρησε μέσω για Twitter για μεροληψία και προκατάληψη.

Advertisement

Χιλιάδες οπαδοί του επιχειρηματία άρχισαν να απειλούν την Cummings και η NHTSA αναγκάστηκε να ζητήσει από την καθηγήτρια να απαλλάσσεται από οποιαδήποτε θέματα που αφορούν την Tesla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς θα προστατεύσετε το Tesla σας από τους χάκερς;
Tesla: Αύξηση 2.000 δολάρια για το πακέτο αυτόνομης οδήγησης (+video)
“Η Tesla είναι η απόλυτη… φούσκα”